Мария Ботева: Всички камери са навън. Заснемат нарушители и през нощта

0
Големият бич е отнемане на предимство, коментира зам.-началникът на „Пътна полиция“
Големият бич е отнемане на предимство, коментира зам.-началникът на „Пътна полиция“ Видео: bTV

Главен инспектор от „Пътна полиция“ разкрива трите основни причини за катастрофи през лятото

Главен инспектор Мария Ботева от „Пътна полиция“ коментира пред bTV Новините, че най-големият бич на пътищата е отнемането на предимство. Според нея, летните месеци юли и август са най-тежки за пътната безопасност, тъй като жегите влияят на състоянието на шофьорите, създавайки допълнителни предпоставки за катастрофи.

И през тази година трите основни причини за катастрофи са свързани с отнемане на предимство, несъобразяване на скоростта и неправилните маневри. Най-голям е броят на катастрофите при отнемане на предимство, а жертвите най-често са резултат от неправилни маневри“, сподели Ботева.

Тя посъветва водачите да правят план за дълги пътувания, включващ почивки, и да се грижат за техническото състояние на автомобилите си. „Да има вода в автомобила и да не се забравя доливането на охлаждаща течност“, добави тя.

От 5 до 11 август на територията на цялата страна се провежда специализирана полицейска операция за контрол на скоростните режими, която е част от календара на Европейската мрежа на службите на пътна полиция – Родпол (ROADPOL). Подобни проверки се извършват във всички страни членки на европейската мрежа.

Всички технически средства, с които разполагаме, са на разположение за контрол на скоростта, включително и през тъмната част на денонощието. Нашите камери улавят нарушения и през нощта“, подчерта Ботева.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    7
    Запознат
    До 6 Точно защото е "зад гърба и винаги" и той и дърпа конците, тя е само креслив рупор на левашката простотия, извираща от клоаката "обществен лайномет"
  • 2
    6
    до 5
    Галичка няма интелектуалния потенциал да е главен лайномет. Ениманев е зад гърба и винаги и той и дърпа конците!
  • -1
    5
    Някой
    До 2 То и тук докато беше Стоилов, в Русе бе направено не малко, но шайката идиоти от FB групата "обществен лайновет" с "главен художетвен ръководител" ЛайНИЧка Никол осраха бъдещето на града ни.
  • 1
    4
    от 3
    Поправям се : Когато ИЗПРАЩАТЕ глобите.
  • 4
    3
    русенец
    То не е въпроса да снимате само, а и да глобявате ВСИЧКИ. Я тая другарка да ми каже колко румънци сте заснели или турци и сте ги глобили? Тираджиите си карат в България като на състезателна писта, чужденците също! Пред КАТ Русе е абсолютна анархия и не им пука! Оправете си първо вашите хора, защото със сегашните и тачанки да изкарате на пътя, пак ще е хаос и анархия! А, да не забравя! Когато изплащате глобите, то нека да са в едномесечен срок и СЪС СНИМКА на нарушителя за да имаме все пак някакво свидетелство, доказателство, че сме били ние, нашата кола.
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари

  • Мухахахахаха
    Майка ти да еба курва комунистическа ебана в гъза насран да еба в устата да еба - ще ядеш лайна бе,курво вмирисана...
  • ...
    Кръвожадните еврюги вилнеят, колят и бесят ! Никой не казва и копче. Но укронацистите са представяни за жертви, въпреки че са...
  • Фъй дъ РФ
    Ебаният в гъза комунистически хуйолап вече и от името си се отрича,сигурно ще се казва вече минетчо хахаха
  • Учуден
    Не съм учуден,че ебаната в гъза и устата комунистическа курва пак се прави на мъж,явно кремълските цигани са му се изредили...
  • Райчо
    При положение, че тираджията отнася 2 автомобила в лявата лента, за какво се бави толкова този съд ?!?!?! Ясно е като бял ден...