МВР стартира акция за контрол на скоростта в цялата страна

0
Поради несъобразяване на скоростта са настъпили 910 произшествия, при които са загинали 57 души
Поради несъобразяване на скоростта са настъпили 910 произшествия, при които са загинали 57 души Снимка: МВР / Архив

Поради несъобразяване на скоростта са настъпили 910 произшествия, при които са загинали 57 души

От днес, 5 август, до 11 август, на територията на цялата страна ще се проведе специализирана полицейска операция за контрол на скоростните режими. Тази инициатива е част от календара на Европейската мрежа на службите на пътна полиция – "Родпол" (ROADPOL), и се провежда едновременно във всички страни-членки на европейската мрежа, съобщиха от пресцентъра на МВР.

По данни на МВР, от началото на годината до края на месец юли в България са регистрирани 3993 тежки пътнотранспортни произшествия. В тези инциденти са загинали 244 души, а 4948 са били ранени. В сравнение със същия период на миналата година, тежките инциденти са се увеличили с 236, но броят на загиналите е намалял с 43, а броят на ранените е по-малък с 20.

Причина за 94% от всички тежки катастрофи е нарушението на правилата от страна на водачите. По-конкретно, поради несъобразяване на скоростта са настъпили 910 произшествия, при които са загинали 57 души, а 1151 са били ранени. Сравнено с миналата година, този тип инциденти са намалели с 47, загиналите са по-малко с 32, а ранените - с 218.

През първите седем месеца на тази година за нарушения на скоростните режими са издадени 788 892 електронни фиша.

По повод предложението максималната скорост по магистралите в България да бъде намалена от 140 на 130 километра в час, служебният министър на транспорта и съобщенията Георги Гвоздейков заяви: "Намаляването на скоростта е добра идея и мисля, че ще работи в правилна посока."

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    3
    МВР Русе, please
    И на ул.Згориград ако може да застанете от авточасти Енчо до края, където преминава към ул.Тича. Всеки ден е писта за комплексари с избочени V8-ци, бесни чипосани дизели(да, тия дето тровят повече от ТЕЦ-а), 50 кубикови скутерчета за чикибойци с премахнати гърнета, амбициозни тротинеткаджии, возещи се по двама-трима заедно като Джак и Роуз на мостика на Титаник, надрусани голфаджии, обикалящи кв.Родина да намерят дилъра си, пияни и заляни "професионални" шофьори от поредния запой покрай денонощния магазин....абе много причини има, вземете това под внимание засега.
  • 16
    2
    До МвР Русе
    Докато не разкарат 80 % от личният състав няма да се получи.Хем пенсия 1500/1800 лв. хем заплатка 2400 лв. и нагоре.Че кой е луд да си разваля тоз пашалък заради някакви спукани гърнета и дандании след 22:00 по улиците на Русе? Те полицаите нали като изчукат смяна си отиват у дома по близките села? Какво им дреме на тях за обществен ред и спокойствие?
  • 14
    1
    ДО МВР - РУСЕ
    ЗАСТАВАЙТЕ НА БУЛ.ЛИПНИК,НИКОЛА ПЕТКОВ,ДОРОСТОЛ,ПЛИСКА,ЧИПРОВЦИ,ХР.БОТЕВ,ЦАР ОСВОБОДИТЕЛ,БОРИСОВА.КОЙ ПУСКА МОТОЦИКЛЕТИ ЗА КРОС,БЪГИТА ,АТВ-ТА С ГЪРМЯЩИТЕ АУСПУСИ? МОТОЦИКЛЕТИ И АВТОМОБИЛИ СЪС СМЕНЕНИ И ПОДМЕНЕНИ ГЪРНЕТА? ПРЕДИ ДНИ ВАШИЯТ МИНИСТЪР ОБЯСНИ НАДЛЕЖНО КАК СЕ СПИРАТ ТАКИВА ОТ ДВИЖЕНИЕ ПО ТЕЛЕВИЗИЯТА. ВИЕ ПАК ЛИ БЯХТЕ В ТОАЛЕТНАТА ИЛИ ЗАД ХРАСТА КЛЕКНАЛИ? ПРЕДИ ЕДИН ЧАС МИНАХА ПО ЛИПНИК.НИЕ ЛИ ДА ГИ ЛОВИМ СЪС СЕРКМЕТА? БЕЗ ТЕЛЕВИЗИЯ И ПРОТЕСТ ПРЕД ПОЛИЦИЯТА В РУСЕ НЯМА ДА СТАНЕ.
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари

  • Мухахахахаха
    Майка ти да еба курва комунистическа ебана в гъза насран да еба в устата да еба - ще ядеш лайна бе,курво вмирисана...
  • ...
    Кръвожадните еврюги вилнеят, колят и бесят ! Никой не казва и копче. Но укронацистите са представяни за жертви, въпреки че са...
  • Фъй дъ РФ
    Ебаният в гъза комунистически хуйолап вече и от името си се отрича,сигурно ще се казва вече минетчо хахаха
  • Учуден
    Не съм учуден,че ебаната в гъза и устата комунистическа курва пак се прави на мъж,явно кремълските цигани са му се изредили...
  • Райчо
    При положение, че тираджията отнася 2 автомобила в лявата лента, за какво се бави толкова този съд ?!?!?! Ясно е като бял ден...