27 души пострадаха при катастрофи през изминалото денонощие

0
Мъж и жена са ранени при катастрофа на булевард "Липник" в Русе
Мъж и жена са ранени при катастрофа на булевард "Липник" в Русе Снимка: Виждам те КАТ - Русе / Facebook

Само за ден у нас станаха 25 тежки катастрофи

Тревожна статистика: 27 ранени при тежки пътни инциденти за денонощие у нас.

Министерството на вътрешните работи (МВР) оповести алармиращи данни за пътната обстановка в страната. Според официалната информация, само за последното денонощие са регистрирани 25 тежки катастрофи, при които са пострадали 27 души.

Столицата не прави изключение

В София ситуацията също е тревожна. За изминалото денонощие са регистрирани три тежки и 35 леки пътнотранспортни произшествия (ПТП). В резултат на тези инциденти, трима души са получили наранявания.

Месечна и годишна статистика

От началото на месеца броят на катастрофите достига 319, като равносметката е трагична - 23 души са загубили живота си, а 389 са получили наранявания.

Годишната статистика е още по-обезпокоителна. От началото на 2024 година до момента са регистрирани 5730 пътнотранспортни произшествия. Жертвите на пътя са 362, а броят на ранените достига 7210 души.

Лъч надежда в мрачната статистика

Въпреки тревожните цифри, МВР отчита известно подобрение в сравнение със същия период на миналата година. При сравнение с реалните данни за загинали през същия период на 2023 година, се наблюдава намаление с 67 жертви през 2024 година.

Тази статистика подчертава неотложната необходимост от повишаване на пътната безопасност и отговорното поведение на всички участници в движението. Всеки живот е ценен, а всяка спасена жертва на пътя е победа за цялото общество.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    1
    Тротинеткаджия
    Забранете ги най-накрая тези опасни автомобили. Не стига, че се трепят водачите и пътниците ами газят наред пешеходци.
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

"Москвич" пускат на пазара електречески автомобил. Пробегът зависи от дължината на кабела.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари