МВнР иска от Турция помощ за борба с пожарите

0
Поискани са техника, хеликоптери и пожарни екипи
Поискани са техника, хеликоптери и пожарни екипи

Поискани са техника, хеликоптери и пожарни екипи

Министерството на външните работи отправи молба до турските официални власти за оказване на логистично съдействие на българските огнеборци във връзка с разразилите се пожари. От българска страна е изтъкната необходимостта от допълнителна противопожарна техника, която да послужи в борбата с огнената стихия, съобщиха от МС.

Външното ни министерство отправя молба към турската страна за осигуряване на 4 броя булдозери с по два пожарни екипа, 2 броя хеликоптери , както и всякаква друга техника, която е подходяща и адаптирана за тежките условия и терен.

Междувременно областните управители докладват на министър-председателя Димитър Главчев на всеки два часа за обстановката в съответната област, за която отговарят. Регулярна е и информацията от оперативния щаб за борба с пожарите.

От днес по разпореждане на премиера Главчев е отворена и специална телефонна линия, на която могат да бъдат подавани сигнали за възникнали пожари. Телефонът е активен денонощно: 02 901 1298.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    9
    Мухахахахаха
    Абе русофилистични кретени, НАТО не е пожарникарска организация!
  • 0
    8
    До седми
    Няма как да стане, ти така си се разположил на миндера и шумно сърбаш мазно кафенце, в очакване да ти отворят отверствието, че няма никакъв шанс за нормалните хора. Или те изритаха от миндера и сега ревеш, че си отритнат
  • 3
    7
    към пети
    Мека,минарета,мюезин,мек миндер,морен манаф мърмори: Машаала майор Михов ,малаала...... Пети !! Там ти е мястото ,на мекият миндер.Манаф да те гали.
  • 4
    6
    До Някой
    Абе дебил,НАТО ,евросъюз,все тая.Какво получи България като въоръжение от НАТО? До сега трябваше сами да пристигнат.Два въртолета и две кофи.Това ли е защитата на населението? Тъпак.Села горят сопол лигав.
  • 2
    5
    За сведение на втория...
    Турция е членка на НАТО и притежава втората по численост армия в НАТО. Така, че е нормално членка на НАТО като Трция да ни помогне. Когато беше земетресението в Турция ние как изпратихме спасителни екипи. Помагали сме и на гърците при гасене на пожарите. Така е между съседи и партньори, когато имаш нужда и поискаш помош, каниш спасители. Само ватниците не идват канени, ужким да освобождават, но на практика да налагат своите интереси и да поробват
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари