МВнР: Двама са простреляните българи в Халкидики

0

Ранените са настанени в болницата на град Полигирос

Във вечерните часове на 16 август в нощно заведение в гръцкия курорт Ханиоти възникна сериозен инцидент с участието на български граждани. Според информацията, предоставена от гръцката полиция на Генералното консулство на Република България в Солун, конфликтът избухнал между група от седем българи, собственика на заведението и неговия персонал.

Спорът прераснал в физическа конфронтация, при която са простреляни двама български граждани. Те са настанени в болницата на град Полигирос с тежки наранявания. Освен това, още едно лице от българската група е получило лека телесна повреда и също е получило медицинска помощ, съобщиха от Министерството на външните работи.

Генералното консулство на Република България в Солун бързо се включило в подкрепа на пострадалите и техните роднини. Консулството остава в постоянен контакт с гръцките власти и следи внимателно развитието на случая. Понастоящем се води разследване от страна на гръцката полиция, за да се установят точните обстоятелства около инцидента.

На фона на този инцидент Генералното консулство на България в Солун отправи апел към всички български граждани, намиращи се в региона, да се свържат с тях при нужда от съдействие или допълнителна информация. Представителството в Солун е на разположение както по време на работно време, така и чрез дежурен телефонен номер извън работните часове. Адресът за електронна поща също е отворен за запитвания и спешни случаи.

При необходимост от съдействие българските граждани могат да се свържат с Генералното ни консулство в Солун на телефон: +30 2310 829 210; +30 2310 869 510 Дежурен телефон в извънработно време: +30 2310 869 520. Или на е-mail: [email protected]

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари