Музика и танци ще оживят Розариума в Русе

7
Три читалища от община Русе ще представят концертна програма
Три читалища от община Русе ще представят концертна програма

Три читалища от община Русе ще представят концертна програма

На 24 август, Розариумът в Парка на младежта в град Русе ще се превърне в сцена на културно събитие. От 10:30 часа, в съботния ден, три читалища от община Русе ще представят богата и разнообразна програма, която обещава да събере почитатели на музиката и танца.

Събитието, организирано с подкрепата на Община Русе и ОП „Русе Арт“, ще бъде белязано от участието на самодейни състави и индивидуални изпълнители от Народно читалище „Георги Бенковски – 1937“, Народно читалище „Анжела Чакърян – 2008“ и Народно читалище „Пробуда – 1901“ от село Николово. Всички те ще зарадват публиката с изпълнения, които ще обединят различни жанрове и стилове – от популярни евъргрийни до български народни танци.

Водещи изпълнители и програма

Популярният изпълнител на евъргрийни Варужан Бахдасарян от Народно читалище „Анжела Чакърян – 2008“ ще бъде един от основните акценти на програмата. Той ще изпълни някои от любимите песни на публиката, включително класиката „Green, green grass of home“ на Том Джоунс, „Лятото“ на Пламен Ставрев и арменската песен „Ереванска красавица“. Неговите изпълнения са гаранция за приятна и запомняща се атмосфера.

На сцената ще се изявят и други талантливи изпълнители. Студентката в НАТФИЗ „Кръстьо Сарафов“ Розалина Пенчева ще демонстрира своите вокални умения, а дуетът Кристина Димитрова и Велислава Великова ще допринесат с изящни музикални изпълнения, които ще добавят романтика и динамика към събитието.

Танци и народна музика

Част от програмата ще включва и изпълнения на Вокалната женска група „Дунавски вълни“ към Народно читалище „Георги Бенковски – 1937“ с ръководител Мирбан Османова. Групата ще предложи на публиката разнообразие от вокални изпълнения, които ще предадат духа и емоцията на традиционната българска музика.

Танцова формация „Липник“ с художествен ръководител Людмила Венкова също ще участва с народни танци, които ще добавят още един елемент към разнообразието на програмата. Женският народен хор към читалище „Пробуда – 1901“ от село Николово, ръководен от Румяна Русева, ще изпълни фолклорни песни, които ще пренесат присъстващите в магията на българската народна традиция.

Младите таланти на Русе като водещи

Водещи на събитието ще бъдат младите таланти от Русе – Рая Карталийска и Никола Желязков, които обещават да внесат свежест и енергия в атмосферата на концерта. Събитието е не само възможност за демонстрация на местния културен потенциал, но и платформа за изява на младите артисти, които са част от бъдещето на културния живот в региона.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    8
    До Русенеца
    Стига с тоя тъп аргумент - за Пенчу гласуваха само червените бабички и може би пришълците от Делиормана...Работата беше там, че другиге партии не предрожиха нищо СТОЙНОСТНО. Това не означава, че ние, които не сме от Пенчувия електорат, ще мълчим и ще му гледаме простотиите и управленската немощ 4 г.
  • 2
    7
    Русенец
    Не разбирам този хленч в коментарите. На последните избори за кмет, русенци с толкова голямо мнозинствво ИЗБРАХА Пенчу за втори мандат. Човек избира от същото, когато е доволен. Или влизаме в хипотеза, "умни" русенци избраха ПенчУ, не защото това ще е добре за Русе, а защото това ще е зле на десните кандидати - "Волът, като рие, по гърба му пада."
  • 7
    6
    Искрена
    Масовото изсъхване на дървета в Русе е факт. Паркът на Младежта напомня роман на ужасите от Стивън Кинг с многобройните каркаси на мъртви дървета. Такава е стряскащата картина в парка от началото на годината, но с пренебрежимо малки изключения не се забелязва паркова сеч . Розариумът също е печално занемарен, обрасъл с бурени. Как точно си представя г-н Кметът весели самодейни музикални изпълнения в подобна тягостна среда, е загадка, освен ако не разчита на вълшебна пръчица. Недоумение и възмущение буди липсата на контрол и санкции за масовото нарушаване на кметските разпоредби относно движението на велосипеди и тротинетки с висока скорост по алеите между разхождащи се майки с колички малки деца, старци - накратко: граждани, търсещи спокойствие и разходка на чист въздух из парка. Общинските патрулки отминават НЕВЪЗМУТИМО всички нарушители на реда, вкл граждани, разхождащи БЕЗ КАИШКА едри кучета, граждани НЕ ПОЧИСТВАЩИ СЛЕД ЛЮЦИМЦИТЕ СИ, както и граждани плюещи купища обелки от семки около пейките. Всичко това превръща Парка в огледало на управленска безпринципност.
  • 7
    5
    Оставете Парка на мира!
    Любим терен на кмета Пенчо е паркът. И колкото по-любим му става - толкова повече паркът линее и загива - пълен с изсъхнали дървета, бетонни площадки, необгрижени дървета, храсти и цветя.. Кметът Пенчо, обаче, организара събитие сред събитие тук - то не бяха Златна гъдулка, Ретро автомобилно изложение, Търла, Джурасик парк ....Предишният кмет унищожи кея чрез бетотиране, този унищожава Парка...И няма КОЙ да ги спре!!!
  • 10
    4
    от старческия дом
    Първо да боядисат пейките, окосят и очистят розите от тревата.
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари

  • Мухахахахаха
    Майка ти да еба курва комунистическа ебана в гъза насран да еба в устата да еба - ще ядеш лайна бе,курво вмирисана...
  • ...
    Кръвожадните еврюги вилнеят, колят и бесят ! Никой не казва и копче. Но укронацистите са представяни за жертви, въпреки че са...
  • Фъй дъ РФ
    Ебаният в гъза комунистически хуйолап вече и от името си се отрича,сигурно ще се казва вече минетчо хахаха
  • Учуден
    Не съм учуден,че ебаната в гъза и устата комунистическа курва пак се прави на мъж,явно кремълските цигани са му се изредили...
  • Райчо
    При положение, че тираджията отнася 2 автомобила в лявата лента, за какво се бави толкова този съд ?!?!?! Ясно е като бял ден...