МС обсъжда новия размер на пенсиите

3
Повишава се пенсията за старост
Повишава се пенсията за старост Снимка: МС

Повишава се пенсията за старост

Очаква се кабинетът да одобри размера на новата пенсия за старост. От 276, трябва да стане 307 лева.

В началото на днешното заседание на Министерския съвет премиерът Димитър Главчев коментира срещата в Швейцария, настроенията в ЕП и справянето с бедственото положение у нас след градушките, предаде NOVA.

„Всички се убедиха как бързо умеем да действаме. Когато изпадат в бедствие, на българските граждани трябва да се помага своевременно”, каза премиерът Димитър Главчев за работата на МС в последните дни. Той призова и бъдещото правителство да работи по същия начин.

Относно конференцията за мира в Украйна Главчев каза: „Това е първата такава среща на високо равнище. Над 80 страни присъстваха, повечето се обединиха, а всички държави на ЕС подписаха това комюнике. Това е пътят към справедлив и траен мир. Всички предложения трябва да бъдат съобразени с международното право, Хартата и Устава на ООН, за да бъде траен мирът”, добави той.

Главчев посочи и основните теми на конференцията: ядрената безопасност, корабоплаването в Черно и Азовско море и обстрелването на търговки доставки, връщането на военопленници и депортирането на 20 000 украински деца в Русия и Беларус.

Служебният премиер сподели, че в ЕП има „много сериозна настройка да се формира коалиция между Европейската народна партия, социалистите и „Обнови Европа”.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 4
    4
    поддържам 3
    Много мои набори се хвалеха как цакат държавата като се осигуряват на минималка и вземат другото в пликче! Сега се пенсионирахме - ама ти що вземаш толкова пък ние минимална, нали заплатата ти беше по-малка от нашата?!? Отговарям - ами вие цакахте държавата тогава, сега тя цака вас! И не ми излизайте с , „ама той работодателя....“ защото за времената в които жена ми е бивала безработна, аз съм и внасял пенсионните и осигуровки, като на самоосигуряваща се! Не съм съгласен хора с нисък принос в пенсионната система да получават толкова, колкото тези, на които осигуровките стигат за минимална! Подобни разходи трябва да са от социалния фонд, а не от пенсионния!
  • 4
    3
    До 1
    Защо работихте без да ви осигуряват? Ама тогава казваха: Вместо да те осигурявам, ще ти плащам парите под масата. Вие сте се съгласили. Не е вярно, че не сте знаели. Ама принципът Ви е бил: До пенсия има много време. Друг път ще мисля. Е, то този друг път е дошъл. Сега сте недоволни. Иначе сте прав/а/ - държава няма. Спасението на давещия се е в ръцете на самия давещ се.
  • 3
    2
    до Някой
    много си прав, за съжаление. За още по-голямо съжаление, на тия в парламента не им пука ако ще държавата да фалира. Ама изобщо не им пука. Ще продължат да теглят заеми уж да оправят положението, а всъщност за тях и техните обръчи от фирми. С тия пари си купуват имения по света и у нас, та дреме им на оная работа, че нямало за пенсии. Нашия малък и корав народ е свикнал да оцелява без държава. За това милиони българи работят в чужбина и издържат цели фамилии тук, включително родителите си. Други пък са спестили някой лев за старини. Трети пък спестяват и купуват имоти точно поради същата причина - не разчитат на пенсии в бъдеще.
  • 1
    1
    Някой
    Ще започна тъка: До 55 набор успяха да направят 15 г стаж и ще вземат поне минимална пенсия отам нататък а социална на 70г Знам ще ме упонират тези държавните и малкото във частният сектор които имат пълен стаж но истината е че допреди десетина години особено във провинцията никой не плащаше на работниците социални о не ги водеше на работа. Келнери и готвачи по морето, строителни работници, рибари по риболовните кораби, монтьори по частни сервизи и най вече във селското стопанство всички сектори. Господа политици трагедията на тези хора ще ви тежи на съвестта, тези хора ви мразят и не гласуват и затова само30% гласуват на изборите и това са тези на държавна работа( работещи като гласоподаватели). Докато съществува тази е справедливост държавата ще тъне във добавеното си безхаберие а вие ще увеличват все повече заплатите на даскали ,милиционери( не полицаи) воените гащтници и другите лентяи заплатите и народа все повече ще ви отсвирва
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Каква е мисълта на всеки мъж?
- При толкова много жени, как на мен ми се падна най проклетата?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари