Моторист загина при катастрофа в Търговищко

1
Мотоциклетът се е ударил в мантинелата от лявата страна на пътя по посоката на движение
Мотоциклетът се е ударил в мантинелата от лявата страна на пътя по посоката на движение Снимка: Асен Игнатов / Архив

Мотоциклетът се е ударил в мантинелата от лявата страна на пътя по посоката на движение

Трагичен инцидент отне живота на 48-годишен турски гражданин при катастрофа с мотоциклет в Търговищка област. Инцидентът е регистриран вчера около 19:15 часа на главния път София - Варна, в участъка след село Пролаз по посока град Омуртаг.

Според информация, предоставена от Областната дирекция на Министерството на вътрешните работи - Търговище, загиналият е бил правоспособен водач, управляващ собствен мотоциклет марка "БМВ С-40". По неизяснени засега причини, той е изгубил контрол над машината, движейки се в посока София.

Ани Кръстева, говорител на полицията, потвърди за Българската телеграфна агенция, че мотоциклетистът е пътувал сам в момента на инцидента. Трагичният сблъсък е станал, когато мотоциклетът се е ударил в мантинелата от лявата страна на пътя по посоката на движение. За съжаление, въпреки бързата реакция на спешните екипи, мъжът е починал на място.

Правоохранителните органи са образували досъдебно производство за изясняване на обстоятелствата около инцидента. Разследването ще се фокусира върху установяването на причините, довели до загубата на контрол над мотоциклета.

Този трагичен случай идва на фона на тревожна статистика за пътната безопасност в страната. По данни на Министерството на вътрешните работи, само през последното денонощие са регистрирани 12 тежки пътнотранспортни произшествия, при които двама души са загинали, а 13 са получили наранявания.

Инцидентът напомня за подобна трагедия от април тази година, когато 23-годишен мотоциклетист от град Попово загуби живота си след удар в дърво. Тези случаи подчертават необходимостта от повишено внимание и спазване на правилата за движение, особено когато става въпрос за управление на двуколесни моторни превозни средства.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

DJ хванал златната рибка, но веднага я пуснал.
- Я, чакай, а трите желания - казала рибката.
- Оф, добре, казвай кои песни искаш, ама да знаеш, че "Луда по тебе" я нямам.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари