Морски призрак: Сезонът за този хотел отдавна е приключил

1

Изоставен хотел привлича туристи във Варна

В сърцето на българското Черноморие, във Варна, стои внушителен хотелски комплекс, чиито славни дни отдавна са отминали. Разположен на самия морски бряг, този масивен хотел се е превърнал в своеобразна атракция за любителите на изоставени места и напомня за отминалите времена на бурно строителство по Черноморието.

Хотелът впечатлява със своите внушителни размери, които правят пълното му обхождане истинско предизвикателство. Архитектурата му се отличава с няколко забележителни елемента. Покривът на сградата е изграден с метална конструкция, която напомня на тази на недовършената спортна зала във Варна и разрушената спортна зала в Шумен, където сега се намира търговски център "Кауфланд".

Особеност на хотела е неговото разположение върху терен със значителна денивелация. Това създава интересна архитектурна особеност - от главния вход посетителите бързо достигат до лятната тераса, която се намира на покрива на четвъртия етаж.

Въпреки че хотелът отдавна не функционира по предназначение, той продължава да привлича посетители. Често се наблюдават младежи, които изследват изоставените помещения. За съжаление, понякога тези посещения водят до вандализъм и разрушения.

През последните месеци се забелязва увеличаване на графитите по стените на хотела, като първият такъв се е появил през това лято. Интересен факт е, че откритият плувен басейн на хотела все още частично задържа вода, създавайки сюрреалистична гледка сред запустението.

Хотелът предизвиква особен интерес сред чуждестранните туристи, почиващи в близост. Той се превръща в своеобразен символ на по-мащабен проблем - множеството изоставени хотели във Варна, които съжителстват с продължаващото строителство на нови туристически обекти.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

DJ хванал златната рибка, но веднага я пуснал.
- Я, чакай, а трите желания - казала рибката.
- Оф, добре, казвай кои песни искаш, ама да знаеш, че "Луда по тебе" я нямам.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари