Мобилните устройства за наблюдение на изборите пристигнаха в Русе

0

Видеонаблюдението ще обхване над 300 избирателни секции в региона

Мобилните устройства за наблюдение на изборите пристигнаха в Русе.

В Областна администрация - Русе бяха доставени над 300 мобилни устройства, които ще бъдат използвани за видеонаблюдение по време на предстоящите избори на 27 октомври 2024 година. Заедно с устройствата бяха предоставени и инструкции с QR кодове за стартиране на видеоизлъчването.

Предназначение на мобилните устройства

Тези телефони ще играят ключова роля в осигуряването на прозрачност на изборния процес. Те ще бъдат използвани за осъществяване на видеонаблюдение и видеозаснемане в реално време след обявяване на края на изборния ден. Камерите ще бъдат насочени към секционните избирателни комисии по време на преброяването на гласовете и съставянето на протоколите.

Мерки за сигурност

За да се гарантира сигурността на доставката, мобилните устройства бяха транспортирани до Русе под полицейска охрана. В момента те се съхраняват под строг надзор в сградата на Областната администрация.

Разпределение на устройствата

През следващата седмица се очаква мобилните устройства да бъдат разпределени по общините в региона. Това ще позволи на местните власти да се подготвят адекватно за използването им в деня на изборите.

Доставка на бюлетини

Освен мобилните устройства, по-рано през деня бяха доставени и 197 000 бюлетини. Те са предназначени за всички над 300 избирателни секции в областта, осигурявайки необходимия материал за гласуване на всички граждани с право на глас в региона.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

"Москвич" пускат на пазара електречески автомобил. Пробегът зависи от дължината на кабела.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари