Бюлетините за парламентарния вот пристигнаха в Русе

0

197 000 бюлетини ще бъдат разпределени в над 300 изборни секции

Бюлетините за парламентарните избори пристигнаха в Русе под засилена охрана.

В Областната администрация в Русе днес на обяд пристигнаха бюлетините за предстоящите парламентарни избори на 27 октомври. Доставката се осъществи под засилена полицейска охрана, което подчертава важността на изборния процес и мерките за сигурност, предприети от властите.

Разпределение на бюлетините

За 19-ти многомандатен избирателен район - Русе са предвидени общо 197 000 бюлетини, които ще бъдат разпределени в над 300 секции. Приемането на изборните материали се извърши от председателя на Районната избирателна комисия (РИК) Милена Хинкова, заедно с членове на комисията и представители на Областната администрация.

Мерки за сигурност

Бюлетините ще бъдат съхранявани в специално обособено помещение в Областната управа, което ще бъде запечатано и охранявано денонощно от служители на Министерството на вътрешните работи (МВР - Русе). Всяко отваряне на помещението ще бъде документирано в специален дневник.

Разпределение по общини

Предварителните изчисления показват следното разпределение на бюлетините по общини:

  • Русе: 139 000 бюлетини
  • Ветово: 12 500 бюлетини
  • Бяла: 11 500 бюлетини
  • Сливо поле: 10 000 бюлетини
  • Две могили: 7500 бюлетини
  • Иваново: 7000 бюлетини
  • Борово: 5000 бюлетини
  • Ценово: 4500 бюлетини

Организация на изборния процес

Според председателя на РИК Милена Хинкова, броят на доставените бюлетини е достатъчен за обезпечаване на вота във всички секции, включително в случай на технически проблеми с машините за гласуване.

"Ако машините дефектират или има някакъв проблем с тях, е налице възможност да се осигури достатъчен брой бюлетини за гласуване", заяви Хинкова.

Начини на гласуване

В секциите с над 300 избиратели ще бъде възможно както машинно, така и хартиено гласуване, според предпочитанията на избирателите. В по-малките секции и в подвижните избирателни комисии ще се използват само хартиени бюлетини.

Подготовка за изборния ден

Очаква се бюлетините да бъдат предоставени на общините до средата на следващата седмица. Всички изборни материали ще бъдат разпределени по секциите в съботата преди изборите. Председателите на секционните избирателни комисии ще получат необходимите документи в деня за размисъл.

Допълнителна организация

В област Русе са планирани 326 секции, като в 288 от тях ще има възможност за машинно гласуване. Предстои разкриването на подвижни секции, както и на допълнителни секции в болници, социални домове и в ареста. За всички тези секции са осигурени специални телефони за заснемане на процеса по броене на бюлетините.

Заместник областният управител Георги Георгиев поддържа постоянна връзка с всички институции, ангажирани с обезпечаването на изборния процес, за да гарантира неговото гладко протичане.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

"Москвич" пускат на пазара електречески автомобил. Пробегът зависи от дължината на кабела.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари