197 000 бюлетини идват в Русе

0
Област Русе се подготвя за предстоящите парламентарни избори
Област Русе се подготвя за предстоящите парламентарни избори Снимка: Областна администрация - Русе

Област Русе се подготвя за предстоящите парламентарни избори

В навечерието на парламентарните избори, насрочени за идната неделя, Област Русе се подготвя усилено за посрещането на близо 200 000 бюлетини. Очаква се доставката да пристигне утре около 11:30 часа, като ще бъде посрещната от представители на Областната администрация и Районната избирателна комисия (РИК) при засилени мерки за сигурност.

Разпределение на бюлетините

Общо 197 000 бюлетини ще бъдат разпределени между общините в областта. Най-голям дял - около 139 000, ще получи община Русе, която е и най-населената в региона. На другия полюс е община Ценово, за която са предвидени 4500 бюлетини.

Мерки за сигурност

Заместник областният управител Георги Георгиев координира усилията между различните институции, ангажирани с обезпечаването на изборния процес. Бюлетините ще бъдат съхранявани в Областната администрация под постоянна полицейска охрана до разпределението им по общини.

Технологично обезпечаване

Освен бюлетините, в Областната администрация ще бъдат доставени и мобилни телефони, предназначени за излъчване и заснемане на процеса по преброяване на гласовете в секционните комисии.

Начини на гласуване

В секциите с над 300 избиратели вотът ще се провежда както с хартиени бюлетини, така и чрез машини за електронно гласуване, като изборът на метод е оставен на преценката на гласоподавателите. В по-малките секции с под 300 души и в подвижните избирателни секции ще се използват само хартиени бюлетини.

Разпределение на изборните материали

Очаква се всички необходими материали да бъдат разпределени по секциите от съответните общини още утре. Председателите на секционните избирателни комисии ще получат изборните книжа в деня за размисъл.

Статистика за област Русе

В област Русе са формирани общо 326 избирателни секции, като в 288 от тях ще бъде осигурена възможност за машинно гласуване.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

"Москвич" пускат на пазара електречески автомобил. Пробегът зависи от дължината на кабела.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари