Млади таланти от Русе покоряват света на дигиталните изкуства

1

Млади таланти от Русе покоряват света на дигиталните изкуства

Креативен център Русе отбеляза успешното приключване на иновативен образователен проект, насочен към развитието на младите творчески умове в града. В сградата на "Еушипмънтс" АД се проведе тържествена церемония за връчване на сертификати на учениците, завършили курсовете по рекламна графика и дигитално рисуване.

Проектът "Дигитални изкуства за свободни умове: Развитие на креативни умения в Русе" привлече вниманието на младежи на възраст между 14 и 18 години, проявяващи интерес към креативните индустрии. Инициативата е плод на съвместните усилия на Общинска фондация "Русе – град на свободния дух", "Еушипмънтс" АД и сдружение "Агенция за развитие на човешките ресурси", които осигуриха финансовата подкрепа за реализацията ѝ.

Основната цел на проекта бе да предостави на участниците практически знания и умения в сферата на дигиталните изкуства. За целта бяха организирани специализирани курсове, оборудвани с професионална техника, което позволи на младите таланти да се докоснат до най-съвременните технологии в областта.

Водещ преподавател в курсовете бе Калина Емануилова – графичен дизайнер с близо две десетилетия опит в бранша. Под нейно ръководство учениците имаха възможност да разгърнат своето въображение, използвайки различни дигитални техники и средства.

Интересен аспект на проекта бе съчетаването на творческата страна с реални бизнес казуси. Младите художници създадоха комикси, вдъхновени от дейността на логистичното дружество "Еушипмънтс" АД. Това им позволи да се потопят в света на логистиката и електронната търговия, представяйки го чрез призмата на своето творчество.

По време на церемонията участниците имаха уникалната възможност да се запознаят отблизо с работата на "Еушипмънтс" АД. Представители на компанията ги разведоха из сградата, показвайки им съвременната инфраструктура, използвана за управление на логистичните услуги в цяла Европа. Това даде на младежите ценна представа за реалното приложение на технологиите в бизнес средата.

Кулминацията на събитието бе връчването на сертификатите, удостоверяващи успешното завършване на курсовете. В знак на благодарност, учениците подариха своите комикси на Светлозар Димитров, собственик на "Еушипмънтс" АД. Той изрази своето възхищение от креативните идеи и визуалните интерпретации на младите таланти.

Всеки участник получи не само сертификат за успешно завършен курс, но и специални подаръци от компанията – жест, който несъмнено ще насърчи бъдещото им развитие в сферата на дигиталните изкуства.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

DJ хванал златната рибка, но веднага я пуснал.
- Я, чакай, а трите желания - казала рибката.
- Оф, добре, казвай кои песни искаш, ама да знаеш, че "Луда по тебе" я нямам.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари