Младеж блъсна три паркирани автомобила в Габрово

0
Тестовете за алкохол и наркотици на младия шофьор са отрицателни
Тестовете за алкохол и наркотици на младия шофьор са отрицателни Снимка: БТА

Тестовете за алкохол и наркотици на младия шофьор са отрицателни

Късно през нощта в габровския квартал "Палаузово" се разигра необичаен инцидент, при който 22-годишен мъж удари три паркирани автомобила. За щастие, инцидентът се е разминал само с материални щети, без пострадали.

Според информация, предоставена от пресцентъра на Областната дирекция на Министерството на вътрешните работи (МВР) - Габрово за Българската телеграфна агенция (БТА), инцидентът е станал в пряка на булевард "Хемус" в квартал "Палаузово". Полицията е реагирала бързо след получаване на сигнала за произшествието през нощта.

Извършителят е бил своевременно установен от органите на реда. На младия мъж е съставен акт за извършеното нарушение. Важно е да се отбележи, че взетите проби за алкохол и наркотици са дали отрицателен резултат, което изключва възможността инцидентът да е причинен от употреба на упойващи вещества.

От пресцентъра на МВР - Габрово поясниха, че точните причини за инцидента все още се изясняват, но предварителните данни сочат, че най-вероятно става въпрос за произшествие, възникнало поради невнимание от страна на водача.

Този случай отново поставя на дневен ред въпроса за безопасността на движението и необходимостта от повишено внимание при шофиране, особено в късните часове на денонощието. Инцидентът в Габрово е поредното напомняне за важността на отговорното поведение на пътя и спазването на правилата за движение.

В контекста на случилото се в Габрово е важно да се отбележи и общата картина на пътната безопасност в страната. Според последните данни, публикувани на официалния сайт на Министерството на вътрешните работи, само за последното денонощие в България са регистрирани 30 тежки катастрофи. В резултат на тези инциденти трима души са загубили живота си, а 32-ма са получили наранявания.

Статистиката от началото на годината е още по-тревожна - общият брой на пътнотранспортните произшествия достига 5324, като жертвите са 330, а ранените - 6699 души. Тези числа подчертават неотложната необходимост от засилени мерки за подобряване на пътната безопасност и повишаване на културата на движение сред всички участници в трафика.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    1
    Смотльо
    Или е някоя надрусана мотика или е пиян или просто е роден смотаняк аутсайдер.
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

DJ хванал златната рибка, но веднага я пуснал.
- Я, чакай, а трите желания - казала рибката.
- Оф, добре, казвай кои песни искаш, ама да знаеш, че "Луда по тебе" я нямам.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари