Митничари откриха 150 000 долара скрити под легло на камион

0
Турски гражданин опитал да пренесе крупна сума пари без да я декларира
Турски гражданин опитал да пренесе крупна сума пари без да я декларира Снимка: Агенция Митници

Турски гражданин опитал да пренесе крупна сума пари без да я декларира

При проверка на товарен автомобил в района на ГКПП "Дунав мост" - Видин, митническите инспектори откриха значителна сума недекларирана валута - 150 000 долара. Операцията се осъществи на 14 август 2024 година, около 01:30 часа, когато митническите служители спират камион, управляван от турски гражданин, превозващ домати от Полша за България.

На водача бе зададен въпрос на разбираем за него език относно наличието на парични средства, подлежащи на деклариране, на който той отговори отрицателно. Въпреки това, при щателна проверка на кабината на превозното средство, митническите инспектори откриха полиетиленова торбичка, скрита под подвижно чекмедже в леглото на кабината. Шофьорът заяви, че пакетът съдържа около 110 000 долара, но при последвалата проверка, извършена в присъствието на разследващ митнически инспектор, бе установено, че точната сума е 150 000 долара.

Недекларираните пари бяха незабавно задържани, а по случая е образувано досъдебно производство от Териториална дирекция Митница - Русе. Операцията е част от съвместни действия на Агенция "Митници", Главна дирекция "Борба с организираната престъпност", Главна дирекция "Гранична полиция" и Националната агенция за приходите, насочени към борбата с контрабандата.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 5
    2
    До номер 1
    Уви! Сегашните, т н. европейски домати са дълготрайни, безвкусни, с 5 мм кора, вътрешно твърдо бяло тяло, стоят в хладилника месец и повече. Къде са ни предишните вкусни наши домати?
  • 4
    1
    А пък мен
    най вече ме впечатли, че разнасял Домати от Полша за нас В сезона на доматите сме, а сме принудени да ядем чужди боклуци.
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Двама ескимоси се прибират вкъщи:
- Къде ни е иглуто?
- По дяволите, забравих ютията включена!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари