Задържаха над 240 000 британски лири на Дунав мост при Видин

0
Турски шофьор задържан с 241 020 британски лири на границата с България
Турски шофьор задържан с 241 020 британски лири на границата с България Снимка: Районна прокуратура Видин

Турски шофьор задържан с 241 020 британски лири на границата с България

На 25 август 2024 година, митническите служители на ТД "Митница Русе" откриха и задържаха 241 020 британски лири, които не бяха декларирани от водач на товарен автомобил. Инцидентът се случи на Дунав мост - Видин, където чуждестранен камион с турска регистрация преминаваше на вход в Република България.

Товарната композиция, управлявана от турския гражданин Я.О., беше подложена на рутинна проверка от страна на митническите инспектори. При стандартния въпрос дали превозва някакви парични средства за деклариране, водачът категорично отрече. Това обаче не попречи на митническите служители да извършат по-задълбочена инспекция на превозното средство.

При огледа инспекторите забелязаха подозрителни признаци на възможна манипулация в една от фабричните кухини, разположена между влекача и ремаркето. За да потвърдят своите подозрения, беше извършена специфична рентгенова проверка на участъка. Резултатите от рентгена показаха наличие на зони с различни плътности, което насочи митническите инспектори към възможността за укрита валута.

След като бяха открити тези съмнителни зони, водачът призна, че въпросните места съдържат пакети с валута. Според извършената проверка, в кухината бяха намерени 44 пакета, обвити в черен найлон. В тях беше открита общата сума от 241 020 британски лири, които не бяха декларирани, както изисква законът.

Валутата беше незабавно задържана от митническите служители, а случаят беше предаден на разследващ митнически инспектор. По случая беше образувано досъдебно производство за извършено престъпление по член 251, алинея 1 от Наказателния кодекс, което касае недеклариране на парични средства при влизане или излизане от страната.

Районна прокуратураВидин привлече водача на превозното средство в качеството на обвиняем. Турският гражданин Я.О. ще отговаря пред закона за укриване на значителна сума от властите. Разследването продължава под надзора на прокуратурата, като се очакват допълнителни действия и анализи по случая.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари

  • Ихууу
    Бесарабския хуйсмук мухахахахаа се прави на българин ама е долен цигански гейтак и куросмук като Путин!
  • Българин
    Всички истински българи казваме кур за Говнояд Путин и неговите слуги от Палестина, да им еба путката майна! Слава на народа...
  • Мухахахахаха
    Бесарабският хуйолап мартинчо пак се прави на българин с коментар 2 а всъщност е циганин куролап мухахахахаа
  • Българин
    Всички истински Българи казваме КУР за ИЗСраел - слава на народа на Ливан и смърт за слугите на ционизма!
  • НевДенков
    Аз се надявам да ме наебат,всички ДеБил-ПеПерасти на това чакаме!