Министерството на здравеопазването ще си сътрудничи с Израел

1
Това решение беше прието днес от служебното правителство
Това решение беше прието днес от служебното правителство Снимка: БГНЕС

Това решение беше прието днес от служебното правителство

Министерският съвет на Република България одобри нов проект на План за сътрудничество между Министерството на здравеопазването на България и Министерството на здравеопазването на Държавата Израел, съобщиха от Пресцентъра на МС. Този проект има за цел да засили двустранните отношения между двете държави в областта на майчиното и детското здравеопазване, особено в контекста на предстоящото изграждане на нова национална детска болница в България.

С оглед на голямото обществено значение и стратегическата важност на новата детска болница, проектът на плана включва няколко приоритетни области. Сред тях са иновативни услуги в областта на репродуктивното здраве, обучение на медицински персонал и обмен на информация относно съвременните технологии и методи за диагностика, лечение и превенция на заболявания.

Един от ключовите аспекти на сътрудничеството между двете страни е справянето с дефицита на медицински сестри. В плана се предвижда провеждането на краткосрочни специализации и обучения за млади български лекари в Израел, както и обмен на експерти в областта на майчиното и детското здравеопазване. Това ще предостави възможност на българските медицински специалисти да се запознаят с най-новите практики и технологии в областта, както и да придобият ценен опит от израелските си колеги.

Проектът също така предлага обмен на информация и добри практики между двете страни, което ще подпомогне ефективното управление на здравните системи и ще гарантира високо качество на предлаганите здравни услуги. Това сътрудничество има потенциала да утвърди и задълбочи отношенията между България и Израел в сферата на здравеопазването, като същевременно ще осигури на българските пациенти достъп до съвременни и висококачествени здравни услуги.

Проектът на План за сътрудничество е част от по-широката стратегия на България за подобряване на здравеопазването в страната и осигуряване на високо ниво на медицински грижи за населението. Въпреки че процесът на изграждане на новата национална детска болница все още предстои, този проект представлява важна стъпка към постигането на тази цел.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари

  • Мухахахахаха
    Майка ти да еба курва комунистическа ебана в гъза насран да еба в устата да еба - ще ядеш лайна бе,курво вмирисана...
  • ...
    Кръвожадните еврюги вилнеят, колят и бесят ! Никой не казва и копче. Но укронацистите са представяни за жертви, въпреки че са...
  • Фъй дъ РФ
    Ебаният в гъза комунистически хуйолап вече и от името си се отрича,сигурно ще се казва вече минетчо хахаха
  • Учуден
    Не съм учуден,че ебаната в гъза и устата комунистическа курва пак се прави на мъж,явно кремълските цигани са му се изредили...
  • Райчо
    При положение, че тираджията отнася 2 автомобила в лявата лента, за какво се бави толкова този съд ?!?!?! Ясно е като бял ден...