„Мини Марица-изток“ получава 56 милиона лева заем от БЕХ

0
Средствата ще бъдат използвани за изплащане на заплати и осигуряване на безопасна работа
Средствата ще бъдат използвани за изплащане на заплати и осигуряване на безопасна работа Снимка: БГНЕС

Средствата ще бъдат използвани за изплащане на заплати и осигуряване на безопасна работа

Служебният министър на енергетиката Владимир Малинов обяви, че „Мини Марица-изток“ ще получи финансова подкрепа в размер на 56 милиона лева от „Български Енергиен Холдинг“ (БЕХ). Финансирането, предоставено като целеви заем, е предназначено за осигуряване на необходимите средства за изплащане на заплати, социално осигуряване, плащания към бюджета и други разходи за месеците август и септември.

По този начин ще се обезпечи и нормалната, и безопасна експлоатационна дейност на рудниците,“ заяви министър Малинов по време на събитие в град Раднево.

Решението за отпускане на заема е взето с цел да се гарантира стабилността на дружеството и да се избегнат евентуални проблеми, свързани с неплащане на заплатите. В допълнение към това, се цели и поддържането на безопасни условия на труд в рудниците.

Същевременно, служителите на „Мини Марица-изток“ и ТЕЦ „Марица изток 2“ ще имат възможност да се възползват от програма за ранно пенсиониране. Тази програма ще позволи на служителите да се пенсионират до 60 месеца преди достигане на възрастта за придобиване право на пенсия, като предложението може да бъде направено както от работодателя, така и доброволно от страна на самите служители. Очаква се около 1700 души да се възползват от тази възможност в следващите пет години.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    4
    Родолюбец
    Там инвестираха милиарди за всякакви пречиствателни инсталации, а в Русе отварят сами люковете на отровите колонизаторите, за да го няма града.
  • 0
    3
    Българин
    Закривай въшливите селогъзорски мръсни производста, нека некъпани селогъзорски задници плъзнат като хлебарки из България.
  • 0
    2
    :)
    Едноличен собственик на капитала на „Мини Марица-изток” ЕАД е „Български Енергиен Холдинг" ЕАД
  • 0
    1
    Нали е американска
    СОБСТВЕНОСТ.Защо все ние в вадим от калта Уволниха обучени хора и ги изхвърлиха на улицата.
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари