Румен Радев: Раднево заслужава да се запази като енергийното сърце на България!

0

Ще защитим въглищните централи в България

Президентът Румен Радев заяви ангажимент за защита на въглищните централи в България и Европа, с цел максимално дълго удължаване на техния живот. Изказването беше направено в Раднево, по време на честването на 60-годишнината от обявяването на населеното място за град. Радев подчерта, че този въпрос трябва да бъде обсъден открито както на национално, така и на местно ниво, за да се осигури дългосрочна перспектива за региона.

Аз съм убеден, че със своя голям капитал – най-вече високо подготвени професионалисти, енергетици и традиции, Раднево заслужава и трябва да остане, и да се запази като енергийното сърце на България“, заяви държавният глава, подчертавайки важността на съчетаването на нови технологии и устойчиво развитие.

Според президента, преминаването към декарбонизация трябва да бъде съпроводено с ясни условия за запазване на работни места и осигуряване на стабилност за региона. Това е от особено значение, като се има предвид, че въглищните централи в региона, в частност "Мини Марица-изток", играят критична роля за енергийната независимост на страната.

Съдбата на града е тясно свързана с бъдещето на въглищните централи“, добави Радев, като изрази съчувствие към притесненията, свързани със социалната цена на евентуалното закриване на тези мощности. Президентът отбеляза, че енергийната криза е показала колко важно е страната да има собствени енергийни ресурси и професионално подготвени кадри в сектора.

В допълнение към думите на държавния глава, кметът на Раднево Георги Петров също подчерта значението на града като енергиен център на България. В своето приветствие Петров отбеляза, че въпреки предизвикателствата на времето, желанието за напредък и стремежът към развитие продължават да бъдат основна движеща сила за общността.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 4
    1
    Точен
    Кой даде на американците централата и то с договор дългосрочен . Да се съди публично всеки го знае оня брикет с име Иван .
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари