Мини гърмят на българо-гръцката граница

0
Гасителните дейности в Славянка спират заради експлозиите
Гасителните дейности в Славянка спират заради експлозиите Снимка: Архив

Гасителните дейности в Славянка спират заради експлозиите

Гасителните действия в района на планината Славянка на границата между България и Гърция бяха временно прекратени поради възникването на експлозии. В района на пожара има голямо минно поле, което представлява сериозна опасност за работещите на място екипи. Пожарът, който вече бушува повече от десет дни, се оказа сериозно предизвикателство за огнеборците от двете страни на границата.

На мястото на инцидента е директорът на пожарната главен комисар Александър Джартов, който следи координацията на гасителните действия.

Военнослужещи от 3-ти механизиран батальон на 3-то бригадно командване - Благоевград също участват в опитите за овладяване на пожара.

Министерство на отбраната

Те са под ръководството на капитан Димитър Димитров, а на терен е и майор Борислав Войнов, който координира действията на военните.

От 5:20 часа сутринта, на терен са разположени 23-ма военнослужещи със 7 единици специализирана техника. Въпреки усилията им, експлозиите в минното поле създават допълнителна опасност и затрудняват работата им. За осигуряване на безопасността на екипите, действията временно са преустановени.

Ситуацията на границата между България и Гърция остава изключително сложна. В понеделник следобед, след като България задейства механизма за помощ при бедствия в Европейския съюз, в гасенето на пожара се включиха и самолети от Франция. Подкрепата от международните партньори е от критично значение за справяне с бедствието, което застрашава не само природата, но и живота на хората в района.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    2
    До 1
    Ама там му е мястото. Да покаже опит и мъжко достойнство. На лафове всеки го може. Да видим смелостта му в действие.
  • 9
    1
    Лошо няма,
    Ама пратете най-главният, най-способният и най-компетентният пожарникар в тая държава, Бойко Методиев Борисов, нека той да ги гаси тия пожари!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

От нашия клас само Мишо е останал в България...
- Браво на него! Патриот!
- У затвора е...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари