Михаил Миков: Нов състав на ВСС скоро няма да бъде избран

0
Бившият председател на парламента предупреди за опасността от политически компромиси
Бившият председател на парламента предупреди за опасността от политически компромиси Снимка: NOVA

Бившият председател на парламента предупреди за опасността от политически компромиси

Бившият председател на Народното събрание и лидер на БСП Михаил Миков изрази мнение, че лявото политическо пространство има нужда от по-остра кампания, която да подчертае различията с останалите политически сили. В интервю за предаването „Денят на живо” по NOVA NEWS, той подчерта, че левицата трябва да заеме твърди позиции, за да има шанс да постигне добри резултати. „Не е време за компромиси и „прегръдки“ след изборите, за да се съставя правителство с цел само да се докопаш до властта“, заяви той.

Миков също така подчерта, че е прекалено оптимистично да се очаква БСП да спечели следващите избори, но все пак резултатите трябва да дадат перспектива за развитието на левицата. Той определи създаването на „БСП - Обединена левица“ като очаквано развитие за партията.

В своето изказване Миков отправи критики и към вътрешните структури на БСП и ДПС, като заяви, че и двете партии се намират в сложна ситуация заради промените в уставите си. Според него, БСП не показва достатъчно смелост, за да признае, че няма ресурс за пряк избор на председател. „Всички големи фигури в партията, като Жан Виденов, Александър Лилов и аз, сме си тръгнали без проблеми, но сега предстои кампания за избор на нов лидер наравно с парламентарните избори“, коментира той.

Като бивш министър на вътрешните работи, Миков също се изказа по темата за Висшия съдебен съвет (ВСС), като прогнозира, че нов състав на съвета скоро няма да бъде избран. Той подчерта, че е правилно сегашният състав на ВСС да избере нов главен прокурор.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари

  • Мухахахахаха
    Майка ти да еба курва комунистическа ебана в гъза насран да еба в устата да еба - ще ядеш лайна бе,курво вмирисана...
  • ...
    Кръвожадните еврюги вилнеят, колят и бесят ! Никой не казва и копче. Но укронацистите са представяни за жертви, въпреки че са...
  • Фъй дъ РФ
    Ебаният в гъза комунистически хуйолап вече и от името си се отрича,сигурно ще се казва вече минетчо хахаха
  • Учуден
    Не съм учуден,че ебаната в гъза и устата комунистическа курва пак се прави на мъж,явно кремълските цигани са му се изредили...
  • Райчо
    При положение, че тираджията отнася 2 автомобила в лявата лента, за какво се бави толкова този съд ?!?!?! Ясно е като бял ден...