Петър Витанов: Нинова остави лявото пространство като гола поляна

0
Бившият евродепутат призовава за спешни промени в БСП
Бившият евродепутат призовава за спешни промени в БСП Снимка: bTV

Бившият евродепутат призовава за спешни промени в БСП

Бившият евродепутат Петър Витанов направи остри коментари за състоянието на Българската социалистическа партия (БСП) в интервю за бТВ. Той описа себе си като "социалист на свободна практика", подчертавайки своята продължаваща ангажираност към левицата.

Витанов, който е преминал през процес на изключване и последващо възстановяване в партията, заяви: "Оставам ангажиран с лявото и не ми е безразлично какво се случва". Той поясни, че не е част от настоящото ръководство на БСП, въпреки множеството номинации, които е получил.

Бившият евродепутат отправи сериозна критика към предишното ръководство на партията, оглавявано от Корнелия Нинова. "Нинова мина като ураган през лявото пространство и го остави като гола поляна", заяви Витанов. Той изрази мнение, че въпреки несъгласието си с нейното изключване от партията, смята, че тя вече няма място в БСП.

Относно бъдещето на партията, Витанов коментира: "Редно е в БСП да има нова страница без Нинова". Той изрази съмнения относно лидерския потенциал сред настоящите представители на партията, отбелязвайки тяхната предишна лоялност към бившата председателка.

Коментирайки слуховете за възможно включване на Нинова в листите на партия МЕЧ, Витанов отбеляза: "Тя се е опитвала да лансира свои близки и протежета".

В заключение, бившият евродепутат изрази песимистични очаквания за представянето на БСП на предстоящите избори, прогнозирайки, че партията няма да постигне "грандиозен резултат".

Това интервю хвърля светлина върху настоящите предизвикателства пред БСП и подчертава нуждата от сериозни промени в партията, за да възвърне позициите си в политическия живот на страната.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари