Michelin затваря заводи във Франция

0
Производството е спряно поради намалено търсене на някои видове гуми
Производството е спряно поради намалено търсене на някои видове гуми Снимка: Michelin

Производството е спряно поради намалено търсене на някои видове гуми

Michelin временно спира производството в някои френски заводи поради намалено търсене

Световноизвестният производител на гуми Michelin обяви временно преустановяване на производството в някои от своите специализирани заводи във Франция. Причината за това решение е значителният спад в търсенето на определени видове гуми, съобщиха от компанията, предаде АФП.

Според информацията, два завода са засегнати от тази мярка. Единият се намира в Североизточна Франция и е специализиран в производството на гуми за селскостопанска техника. Другият завод, разположен в централната част на страната, произвежда гуми за превозни средства, използвани в гражданското строителство. И двете съоръжения ще преустановят работа за период от няколко седмици.

Въпреки общия спад в търсенето, Michelin уточни, че заводите им за производство на гуми за леки автомобили продължават да функционират. Въпреки това, компанията води интензивни преговори с профсъюзите, търсейки оптимални решения за справяне със ситуацията.

Флоран Менего, главен изпълнителен директор на Michelin, коментира ситуацията: "Наблюдаваме цялостно отслабване на световната икономика, особено в автомобилната индустрия, където продажбите на производителите са намалели с 20-25%. Очевидно е, че това се отразява на нас и сме принудени да се адаптираме".

Тази ситуация не е изолиран случай за Michelin. През 2021 година компанията вече предприе серия от доброволни съкращения на работни места. Освен това, през изминалата година бяха затворени два завода - един в Западна Франция и друг в Южна Германия.

Michelin е един от най-големите работодатели в сектора, с общо 132 300 служители по целия свят. Компанията е изправена пред сериозни предизвикателства, свързани с глобалния икономически спад и промените в автомобилната индустрия.

Тези мерки подчертават сложната ситуация, в която се намира не само Michelin, но и целият автомобилен сектор. Намаленото търсене на автомобили и свързаните с тях компоненти оказва сериозно влияние върху веригата на доставки и производството в индустрията.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    8
    Българин
    До 5 - циганин бесарабски,ти стъпвал ли си някога изобщо в завод и изобщо някъде извън външната тоалетна,която обитаваш ? Мишелин работят чудесно в Русия бе,лайнояд,няма санкции за тях хахаха трол малоумен
  • 2
    7
    Мухахахахаха
    Истината - Мишелин СПИРА производството в евроГейския съюз и го мести към Азия. Бесарабският Куролап мартинчо лъже,че спирало временно. Извод:няма по тъп ДеБил от бесарабския лайнояд
  • 1
    6
    Петя
    Tи да видиш.Michelin имали заводи във Франция.Как не успяха да изнесат цялото си производство в Африка,Азия,Китай?Упс.Те Африканците,Азиатците,Китайците и пр.отдавна са във Франция
  • 2
    5
    Българин
    До 3 Ти стъпвал ли си някога в завода откраднат от Michelin или просто четеш глупостите на ТАСС?!
  • 1
    4
    Мухахахахаха
    Истината - Michelin ВРЕМЕННО спира производството в НЯКОЙ френски заводи поради намалено търсене Истината, която чува русофилистика - Michelin СПИРА производството във френските заводи. p.s. Вероятно и русофилистиците не биха се доверили на руските гуми произедени от откраднатия завод на Michelin
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Татко, какъв е този ДНК тест на бюрото ти?
- Наричай ме чичо Мишо.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари