Международната боксова асоциация не показа тестовете на Лин и Хелиф

2
Твърденията, че боксьорките са мъже, остават без доказателства
Твърденията, че боксьорките са мъже, остават без доказателства

Твърденията, че боксьорките са мъже, остават без доказателства

Международната боксова асоциация (IBA) отново не извади на бял свят резултатите от тестовете за пол, на които твърди, че е подложила боксьорките Имане Хелиф и Лин Ю-Тин. Скандалът с двете избухна по време на Олимпийските игри в Париж заради твърдения, че те са биологични мъже.

Хелиф и Лин нямат право да се състезават под егидата на IBA от миналата година. Олимпийският турнир обаче се администрира от МОК, който сне доверието си от международната асоциация заради серия корупционни скандали. Комитетът подложи на съмнение тестовете и допусна боксьорките до участие в Париж с мотива, че двете са жени по паспорт и няма доказателства за противното.

В понеделник IBA свика пресконференция в Париж, която протече хаотично и изключително странно. След час закъснение от кабинета си в Русия се включи президентът на централата Усман Кремльов. Освен по казуса, той оцени негативно церемонията по откриването, засегна сюжети от Новия завет и коментира дали действително смята президентът на МОК Томас Бах за содомит.

На въпросите отговаряха още генералният секретар на IBA Крис Робъртс и бившият шеф на медицинската комисия д-р Йоанис Филипатос. В крайна сметка документи така и не бяха показани, а ситуацията така и не беше изяснена, информира bTV.

Робъртс съобщи, че решението да не бъдат публикувани резултатите на ДНК теста е взето по искане на федерациите на Алжир и Тайван, постъпило няколко часа по-рано. "Не ни е позволено да даваме информация, но можете да прочетете между редовете какво означава това. МОК видя резултатите."

Робъртс уточни също така, че Хелиф и Лин са проверявани два пъти - в началото на 2022 година и в началото на 2023 година. Не се разбра обаче защо при наличието на мъжки XY хромозоми правата им не са били спрени незабавно. Според информацията боксьорките са тествани по сигнал на свои съпернички и техните треньори. Дали има и други - остава неясно.

"Не мога да кажа дали Хелиф е родена като жена - заяви д-р Филипатос. - Медицинските резултати и лабораториите казват, че този боксьор е мъж. Ние не сме срещу Хелиф, тя е много добра боксьорка. Не съм бил в болницата, когато се е родила. Харесвам Алжир. В този случай състезателите трябва да сътрудничат на лабораториите. Като лекар е нужно да защитя женската категория."

Далеч по-колоритно беше участието в пресконференцията на Кремльов. "Женският бокс е убит. Женският спорт е унищожен. Не можем да го позволим. Аз не мога да проверя какво имат боксьорките между краката си. Но има лекари, които могат. Двете са с много високо ниво на тестостерон - като на мъж. Не можем обаче да продължим нашето разследване - дали са родени като мъже или има промени на по-късен етап. Относно Хелиф - няма доказателства, че тази жена е транссексуална или изкуствена."

Руснакът изясни и твърдението си, че Томас Бах е содомит. "Той и други се подиграват с християнството и с Библията. В писанията Содом и Гомор са съществували и Бог е унищожил тези градове, защото са загубили човешката си стойност. Като президент на международна федерация и твърдо вярващ в Бог, защитаващ човешките ценности и демокрацията, не можех да мълча. Откриването на олимпийските игри беше организирано и проектирано от Томас Бах и неговите приятели. Той го направи, за да подобри пиар статуса си. Като християнин не съм съгласен с това представяне на писанието. И никога не бих искал това да се случи отново в спорта."

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 4
    7
    Трактора
    Ключовият момент тук е,че решението да не се публикуват резултатите от ДНК тестовете е взето по искане на федерациите на Алжир и Тайван - що така ? Имаме да крием нещо ли ?
  • 3
    6
    daskal
    Тези дават ли си сметка в какво превръщат спорта и олимпийските игри в частност? Може ли в 2024 г. да се гаврят със света и да го карат да гадае мъже ли са, жени ли са или нещо друго? И с какво ще се запомни тази... "олимпиада"? С какво ще я помнят след 50 години примерно?
  • 6
    5
    щшшщшщшщ
    "Твърденията, че боксьорките са мъже, остават без доказателства" - както и твърденията, че са жени, също са без доказателства! Но достатъчно доказателство е снимката как изглеждат сега - 100 % са мъже, визията им не лъже.
  • 7
    4
    Аре стига!
    А е толкова простичко. Не са нужни чак хромозомни анализи. Един тъп видеозон е достатъчен - имат ли топки вътре в тялото си или не! Защото вече е напълно ясно, че става дума за мъже с малформации - топките остават вътре. В съвременната медицина има сума подобни случаи - оперират ги като бебета и общо взето си водят нормален живот. При тия обаче, нещо медицината им се е скапала. Мъже са си отвсякъде.
  • 6
    3
    колю китаеца
    изчадия адови ! содомитски мъжеложци ! гълтачи на саби ! анатемаа !
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари