Методи Лалов: Антон Славчев е човек без достойнство!

1
Експертът предупреждава за "шестцифрени хонорари" в адвокатската практика
Експертът предупреждава за "шестцифрени хонорари" в адвокатската практика Снимка: Методи Лалов / Facebook

Експертът предупреждава за "шестцифрени хонорари" в адвокатската практика

Бившият председател на Софийския районен съд и екс общински съветник от "Демократична България", адвокат Методи Лалов, изрази своето мнение относно наложеното вето от президента Румен Радев върху промените в Закона за адвокатурата. В интервю за Българското национално радио (БНР) той подчерта, че макар да има критики към политическото поведение на държавния глава, в конкретния случай Радев е действал в рамките на своите правомощия.

"Действащият закон за адвокатурата не гарантира прозрачност, отчетност, адекватен избор на органи, и затова се стига до тези промени", коментира Лалов. Той изрази неодобрение към реакцията на адвокатската общност, която демонстрира готовност за протести срещу президентското вето.

Адвокат Лалов посочи, че законът все още има недостатъци, особено по отношение на определянето на особени представители и техните възнаграждения. Той критикува "бързото законодателство" и призова за по-задълбочен дебат по темата.

"Гарантирам, че става дума за десетки милиони, защото съм виждал по конкретни дела огромни суми – шестцифрени хонорари. Това отговаря ли на фактическата и правна сложност на делото?", попита риторично Лалов.

Бившият магистрат коментира и освобождаването на председателя на Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество (КПКОНПИ) Антон Славчев, определяйки го като "изтривалка и човек без достойнство". "До кога хората ще търпят да бъдат избирани такива хора. Когато ви плюят в НС и не може да си тръгне, защото е зависим от някого. Ако съм аз, ще ги критикувам, ще им размахам пръст и ще си тръгна. От КПКОНПИ няма полза. Статистиката показва, че средствата от конфискувано имущество са по-малко от разходите, които прави Комисията. Това е бухалка", коментира бившият председател на Софийския районен съд.

Адвокат Лалов призова за гражданска активност и обединение около нови политически проекти, които да не са зависими от задкулисни интереси. Той изрази надежда, че такива проекти ще се появят в близко бъдеще, макар и да не са представени на предстоящите местни избори на 27 октомври.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

DJ хванал златната рибка, но веднага я пуснал.
- Я, чакай, а трите желания - казала рибката.
- Оф, добре, казвай кои песни искаш, ама да знаеш, че "Луда по тебе" я нямам.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари