Мехмед Дикме: Пеевски е овладял Министерски съвет

0
Бившият земеделски министър прогнозира тежки времена за ДПС
Бившият земеделски министър прогнозира тежки времена за ДПС Снимка: bTV

Бившият земеделски министър прогнозира тежки времена за ДПС

Мехмед Дикме направи остро изказване по адрес на Движението за права и свободи (ДПС), посочвайки сериозни вътрешни проблеми в партията и предупреждавайки за бъдещи тежки моменти. Дикме заяви в ефира на bTV, че "ДПС е в критично състояние" и подчерта, че Делян Пеевски е овладял Министерски съвет.

"Категорично отиваме на избори", заяви проф. Румяна Коларова, коментирайки политическата ситуация в България. Според нея, има 90% вероятност за нови избори, но отбеляза, че решенията често се променят. Тя изрази съмнение, че "Продължаваме промяната - Демократична България" (ПП-ДБ) може да успее да състави правителство с втория мандат, освен ако Ахмед Доган не поеме кормилото и не накара депутатите от ДПС да отстъпят.

Дикме допълни, че Пеевски е овладял Министерски съвет и прогнозира тежки времена за ДПС. "Не бих се изненадал, ако само след месец видите Пеевски и Доган заедно да работят", каза той.

Политологът доц. Татяна Буруджиева също коментира ситуацията, подчертавайки изненадата на 14-те депутати от ДПС от гласуването. "Те очакваха да са повече", отбеляза Буруджиева. Проф. Коларова добави, че Пеевски освобождава хора с голяма история в партията и на тяхно място назначава млади и лоялни към него. Според нея, случващото се в ДПС не е само генерационен разрив, но и териториален.

Тези вътрешни борби и пренареждания в ДПС, според Коларова, може да имат сериозни последици за партията и да усложнят политическата ситуация в страната. Със задаващите се нови избори, бъдещето на ДПС и ролята на Делян Пеевски в управлението на страната остават несигурни и тревожни за политическата стабилност в България.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 6
    1
    Anton
    Много сме пропаднали с гангстери като Боко тиквата и мазния Пеевски, и всичките Боклуци от Герб,прости и пьрвобитни хора с лош изказ,поведение,престъпно мислене,и Габриел и назарян все отбрани мафиоти и боклуци!!!Упадьк....
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Брато, излез. Чакам те долу!
- Не мога, брат! У нас е ад!
- Айде, като заспи сатаната, ела да пием по бира!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари