Мехмед Дикме: Доган загуби всичко

1
ДПС на Доган може да не премине 4-процентовата бариера на следващи избори
ДПС на Доган може да не премине 4-процентовата бариера на следващи избори Снимка: БГНЕС

ДПС на Доган може да не премине 4-процентовата бариера на следващи избори

Бившият министър на земеделието и бивш депутат от Движението за права и свободи (ДПС) Мехмед Дикме направи задълбочен анализ на изборните резултати в интервю за Българското национално радио (БНР). Той изрази изненада от високия резултат на ДПС - Ново начало.

Аз съм изненадан. Не съм очаквал толкова висок резултат и съм впечатлен", сподели Дикме.

Анализ на електоралната подкрепа

Според бившия министър, подкрепата за Алианса за политическо съгласие (АПС) на Ахмед Доган идва предимно от организиран вот на хора, пристигнали от чужбина с осигурени транспортни средства. Той посочи, че при по-детайлен анализ на секционните резултати се откроява тенденция - АПС получава основната си подкрепа в селските райони с преобладаващо възрастно население.

Призив за оттегляне

Гръбнакът на ДПС е Кърджали. Загубиш ли Кърджали, си загубил всичко. Доган е загубил всичко", заяви категорично Дикме и отправи призив към Ахмед Доган да се оттегли от политическата сцена.

Прогноза за бъдещето

Следващия път съм убеден, че няма да прескочи 4%", прогнозира Дикме за бъдещето на АПС. Той допълни, че електоратът на ДПС започва да проявява по-голяма независимост в политическите си предпочитания.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 14
    1
    Амуджа
    Абе не точно така. Пеевски направи хитър ход да прилапа неграмотния вот на турските цигани. То турци в България са единици. Те нямаха представа за кого пускат бюлетина. На Пеевски това му беше последния шанс.
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Тате, тате, какво е ГМО?
- Мм, как да ти го обясня... МЕЧО ПЛЪХ, примерно...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари