Меглена Плугчиева: Вместо да помогнат на Горица Грънчарова, политиците спекулират на кого е човек

2
След 30 години отново ще имаме жена премиер: Горица Грънчарова - Кожарева е предложена за служебен министър-председател
След 30 години отново ще имаме жена премиер: Горица Грънчарова - Кожарева е предложена за служебен министър-председател Снимка: Bulgaria On Air

След 30 години отново ще имаме жена премиер: Горица Грънчарова - Кожарева е предложена за служебен министър-председател

България е на прага на исторически момент - след повече от три десетилетия страната отново ще бъде водена от жена премиер. Горица Грънчарова - Кожарева е предложена като кандидат за следващия служебен министър-председател, като това ще бъде първият случай от 1994 година, когато Ренета Инджова застана на този пост.

Политическата обстановка в България се намира в състояние на дълбока криза, която според мнозина, включително и бившият вицепремиер по европейските фондове Меглена Плугчиева, води страната към „реанимация“. Нейното остро изказване в ефир подчерта колко тежка е ситуацията във всички сектори на обществения живот и как кризите в Европа, особено в Германия, влияят на българската икономика.

В този контекст, изборът на Горица Грънчарова - Кожарева за служебен премиер е както символичен, така и критично важен за стабилизацията на страната. Грънчарова - Кожарева е известна с дългогодишния си опит като зам.-председател на Сметната палата, което ѝ придава значителен авторитет и компетентност в управлението на държавните финанси. Въпреки това, тя е подложена на натиск и спекулации относно нейната политическа независимост.

Меглена Плугчиева изрази своята подкрепа за Грънчарова - Кожарева, подчертавайки, че вместо необходимата морална подкрепа, бъдещият премиер е получил „спекулации и обиди“ от политическите партии. Според нея, тези реакции показват дълбока криза в политическия елит, който вместо да обединява усилия за нормализиране на ситуацията, се занимава с вътрешнопартийни борби и обвинения.

Плугчиева е категорична, че в този критичен момент политическите сили трябва да се ангажират отговорно и съвестно с подкрепата на новото правителство. Тя отбеляза, че „няма един светъл лъч“ в сегашната ситуация в страната, освен успехите на Олимпийските игри и награждаването на Георги Йорданов. Всички останали сфери, като икономика, селско стопанство и околна среда, са в тежка криза, което налага спешни мерки и единство в управлението.

Очаква се Грънчарова - Кожарева да поеме управлението на страната в един от най-трудните ѝ моменти, но въпросът остава дали тя ще получи необходимата подкрепа, за да се справи с тази отговорност. Плугчиева подчертава, че вместо да се търси подкрепа за новото правителство, политическите сили се занимават с „недостойни“ спекулации относно нейната политическа принадлежност.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари