Медицински хеликоптер спасява 16-годишно момиче след тежка катастрофа

0
Тежка катастрофа между Търговище и Антоново води до спешна въздушна спасителна мисия
Тежка катастрофа между Търговище и Антоново води до спешна въздушна спасителна мисия

Тежка катастрофа между Търговище и Антоново води до спешна въздушна спасителна мисия​

Втора спасителна мисия реализира медицинският хеликоптер във Велико Търново, след като транспортира 16-годишно момиче, пострадало тежко при катастрофа. Въздушната линейка дойде до болничното вертолетно летище на МОБАЛ "Д-р Стефан Черкезов", за да осигури спешен транспорт на девойката до столична болница.

Инцидентът се случи в четвъртък на пътя между Търговище и Антоново, когато се сблъскаха микробус, кола и камион. Момичето беше откарано с линейка до търновската болница, където медиците направиха необходимото, за да стабилизират състоянието ѝ.

Още снощи около 20:20 часа пристигна летящата машина, но медиците не успяха да качат пациентката на борда. Тя пренощува в клиниката и днес около 12:20 часа хеликоптерът се върна за момичето. Въздушната линейка излетя от областната болница в 13:26 часа.

Пострадалото момиче е с множество фрактури. Лечението ще продължи в столична болница, където ще бъде осигурена специализирана медицинска помощ.

Катастрофата, която доведе до тази спасителна мисия, е станала на пътя между Търговище и Антоново, до разклона за село Ястребино. Според очевидци на инцидента, движението на превозни средства временно е било затруднено, като участъкът се регулира от екипи на сектор "Пътна полиция" при ОДМВР - Търговище. Превозните средства се пропускат поетапно в двете посоки.

Тази спасителна мисия подчертава значението на въздушните линейки за бързото и ефективно транспортиране на тежко пострадали пациенти до специализирани медицински заведения. Въздушната линейка във Велико Търново вече е доказала своята ефективност и значимост в спешни случаи, като тази последна мисия е поредното доказателство за това.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    1
    Мнение
    България трябва да има поне или досега да е с поне 40 въртолета в наличност.Половината да са ангажирани със спасителни и медицински операции,а другата половина с охраната на държавната ни граница и магистрален контрол за скорост и охрана на общественият ред но не е изгодно на някой кръгове.Това е истината за съжаление.Имаме морска източна граница,южна,западна и северна.По магистралите прелитат идиоти с двеста и триста.Пробайте тези фасони в Унгария,Италия,Австрия,Холандия,Румъния,Словения,Гърция,Чехия,Турция,Сърбия,Франция,Белгия,Дания,Англия,Норвегия,Швеция,Португалия,Испания,Андора,Полша,Германия,Люксембург,Финландия,Ирландия,Швейцария най вече.Бибиткайте,не изчаквайте,псувайте,спирайте на пешеходна пътека,паркирайте по тротоари и зелени площи.Ох КоТьО.Как цвърчат български неумити задници.
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари