"Медика" участва в инициативите за Световния ден на сърцето

0
Мероприятията са „Разходи се с кардиолога си“ и "Седмица на сърцето в училище"
Мероприятията са „Разходи се с кардиолога си“ и "Седмица на сърцето в училище" Снимка: УМБАЛ "Медика"

Мероприятията са „Разходи се с кардиолога си“ и "Седмица на сърцето в училище"

Лечебни заведения „Медика“ активно участват в две значими национални инициативи, свързани със Световния ден на сърцето - 29 септември. Инициативите, озаглавени „Разходи се с кардиолога си“ и „Седмица на сърцето в училище“, са организирани от Дружеството на кардиолозите в България (ДКБ) и целят повишаване на информираността относно профилактиката на сърдечно-съдовите заболявания.

Основната цел на разходката с кардиолози е да се подчертае важността на редовната физическа активност като ключов фактор за предотвратяване на сърдечни заболявания. В Русе събитието се проведе днес, като началото бе поставено в 10:30 часа при Вазата в Парка на младежта. Присъстващите имаха възможност да се срещнат и разговарят с водещи кардиолози от „Медика“ – проф. д-р Добрин Василев, д-р Панайот Панайотов и д-р Сайфие Црънкова. Участниците в разходката получиха ценни съвети за опазване на сърдечното здраве и информационни материали, посветени на превенцията.

Освен това, специалисти от МЕДИКА КОР ще се включат в „Седмица на сърцето в училище“ – инициатива, подкрепена от Министерството на образованието и науката. През тази седмица лекари ще изнесат образователни лекции пред ученици в различни училища в Русе. Основната цел е да се запознаят децата с рисковите фактори, които влияят на сърдечното здраве, както и с полезните навици, които могат да се изградят и съхранят през целия живот.

Екипът на „Медика“ вярва в ползата от здравното образование и превенцията, поради което редовно организира инициативи, свързани със здравословния начин на живот. Сред тези инициативи са и ежемесечните безплатни скринингови прегледи, предлагани от кардиолози и съдови хирурзи.

Сърдечно-съдовите заболявания са водещата причина за смъртност в България. Въпреки това, значителна част от тези случаи биха могли да бъдат предотвратени, ако хората са по-добре информирани за рисковите фактори и симптомите и не пренебрегват профилактичните прегледи. Инициативата „Разходи се с кардиолога си“ призовава всички да се присъединят към пътя на здравето, който изисква постоянни грижи и лична ангажираност.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

DJ хванал златната рибка, но веднага я пуснал.
- Я, чакай, а трите желания - казала рибката.
- Оф, добре, казвай кои песни искаш, ама да знаеш, че "Луда по тебе" я нямам.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари