Медийна грамотност за 55+: Ново обучение в Русе

3

Възрастни хора учат нови технологии в библиотеката на Русе

В Регионална библиотека „Любен Каравелов“ в град Русе стартира обучение за повишаване на медийната и дигитална грамотност на възрастни хора, наречено „Медийна и дигитална грамотност 55+“. Инициативата е част от европейския проект INFORMATION MATTERS, финансиран от Европейския съюз по директивата за аудиовизуални и медийни услуги.

Общо девет души избраха русенската библиотека като доверен партньор в опита си да опознаят дигиталния свят. Обучението започна на 19 август и ще продължи до 23 август. Първата сесия включваше основни понятия и видео материали, насочени към отговорно и безопасно използване на интернет ресурсите. Целта на обучителите от библиотеката е през целия курс възрастните хора да усвоят нови умения за справяне с инфодемията, дезинформацията и фалшивите новини, използвайки иновативни интерактивни учебни материали.

Занятията ще продължат през цялата седмица, като участниците ще преминат през няколко различни модула. Всеки, завършил успешно обучението, ще получи сертификат за успешно приключване на курса.

Проектът INFORMATION MATTERS има за цел да подобри уменията за медийна и дигитална грамотност на възрастни хора. В рамките на проекта пет партньорски организации от четири европейски държави ще създадат обучителни материали и ще организират пилотни обучения. Водещият партньор за България е Фондация „Глобални библиотеки“.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 5
    3
    КРЕМЕНА
    Ще има ли друг такъв курс отново за тези, които са пропуснали сега ?
  • 5
    2
    59 годишен
    Ще се скъсам от яд, че съм пропуснал този курс. А толкова можех да науча от него /или евентуално да обуча обучаещите/ как се ползва VPN за достъп до нецензурирани източници на информация, за сравнения и търсене на истината.
  • 7
    1
    Тя
    Чудесна инициатва. Поздравления!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

От нашия клас само Мишо е останал в България...
- Браво на него! Патриот!
- У затвора е...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари