Мъжът, счупил челюстта на младеж, е полицай

1

Полицай от Бургас е задържан и ще бъде подведен под отговорност

Полицай от Четвърто районно управление в Бургас е обвинен в побой над младеж на плаж "Градина". Инцидентът, който се случи на 6 юли, е предизвикан от спор за парче пица. Главният секретар на МВР Димитър Кангалджиев съобщи, че служителят, Христо Петров, е задържан и ще бъде подведен под отговорност.

Подробности за инцидента

На 6 юли, около 20:00 часа, на плаж "Градина" възниква спор между група младежи и полицай Христо Петров. Според свидетели, един от младежите случайно бутнал парче пица върху Петров, което предизвикало агресивна реакция от страна на полицая. В резултат на това, 19-годишният студент от София е със счупена челюст.

„Установени са две бити лица – на 20 и на 21 години от София. Те са откарани в Спешния медицински център в Бургас, а други две лица – свидетели на случващото се, са откарани в районното в Созопол“, обясни на брифинг главният секретар на МВР.

Разследване и задържане

След инцидента, снимков материал от побоя е разпространен сред служителите на МВР с цел идентифициране на извършителя. На 6 юли е установено, че Христо Петров, служител на Четвърто районно управление в Бургас, е извършителят на побоя. Петров е в системата на МВР от октомври 2023 година и е в изпитателен срок.

„След като установихме служителя, влязохме в контакт с наблюдаващия прокурор от Районната прокуратура в Бургас и е създадена организация за провеждането на процесуално-следствени действия. Тъй като те трябва да се извършват в присъствието на потърпевшите, в понеделник и вторник те са били възпрепятствани да присъстват в Бургас. Днес те се явиха, извършени са разпознавания, като по категоричен начин въпросният служител е разпознат“, обясни Димитър Кангалджиев.

Последствия и реакции

Полицай Христо Петров е задържан за 24 часа и срещу него ще бъде внесено искане за налагане на мярка за неотклонение и повдигане на обвинение. Главният секретар на МВР увери, че служителят ще понесе цялата строгост на закона.

„Подобно поведение и действия на служители на МВР няма да позволим. За действията си той ще понесе цялата строгост на закона“, категоричен бе Кангалджиев.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 5
    4
    Запознат
    Този "полицай" Христо Петров е на 21 години, а преди повече от 10 години бе приета дефиниция за използване на понятията Мъж и Младеж. Съгласно тази приета дефиниция, Мъж наричаме същество от мъжки пол на възраст НАД 25 години. Всяко същество от мъжки пол, на възраст ПОД 25 години е МЛАДЕЖ. Престанете да наричате всеки келеш - Мъж ...
  • 7
    3
    @%$&*)(*№–%?!?:
    Не го мъчете по съдилищата, направо застреляйте гнусното копеле! Готов съм да му купя парче пица като последно ядене преди екзекуцията, ненаял се, милият! **************************************** https://www.vbox7.com/play:af4a498eff
  • 6
    2
    Ивелин Гутев
    НПО "Убий полицай, спаси България" набира членове и симпатизанти. Желаещите да спасят България да се обадят на телефоните: 0884 902 400 или 0888 411 811 или 0897891700.
  • 14
    1
    Ха така
    Защо ли не съм изненадан.Копелето в униформа избива комплекси върху обикновени млади хора Кой е по - престъпник от създадените от ББ , ако не полицаите (е, може би не съвсем всички).Всяко стадо си има мърша.Присъда за средна телесна, по закон без право на намаление.И в регистъра за престъпници.Няма право да е в системата.Позор за МВР -то.
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Докторе, имам запек... Какво ще ми препоръчате?
- Седем дни на Китен...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари