Мъж с мотопед блъсна майка с дете на опасно кръстовище в София

0
Пострадалата жена разказа как се е стигнало до инцидента на булевард „Васил Левски“
Пострадалата жена разказа как се е стигнало до инцидента на булевард „Васил Левски“ Видео: bTV

Пострадалата жена разказа как се е стигнало до инцидента на булевард „Васил Левски“

В центъра на София, на кръстовището между булевард „Васил Левски“ и улица „Георги Раковски“, отново се стигна до инцидент с блъснати пешеходци. Шофьор на мотопед, преминавайки на червен светофар, блъска Марта Попова и нейния син, докато те пресичат на зелен светофар.

„С детето ми бяхме застанали от другата страна на булеварда и чакахме зелен светофар. Съответно, когато светна, тръгнахме да пресичаме. В последния момент усетих гумите на мотопеда. В следващия момент бяхме на земята. Докато се осъзнаем човекът с мотопеда вече беше преминал, оказа се, че е минал на червен светофар и не ни е видял“, сподели пред bTV пострадалата Марта Попова.

Според нея, полицейският екип и този на спешна помощ са се отзовали изключително бързо. „Прегледаха ни на място. Казаха, че детето няма сериозни наранявания. Но мен ме откараха в спешното отделение, тъй като китката и коляното ме боляха. Направиха ми прегледи, установиха известни наранявания, но без сериозни фрактури“, добави още тя.

От СДВР коментираха, че на шофьора е направен тест за алкохол, който е отрицателен, но той е отказал тест за наркотици. Регистрационните номера на превозното средство са свалени и е съставен акт.

Пътният експерт Красимир Георгиев определи мотопедиста като нарушител на закона, който е извършил всички възможни нарушения. „Този мотопедист е завил на забранен ляв завой на червен сигнал на светофара, отнемайки предимството на пешеходците. Той е консумирал всички възможни нарушения. Не е само той. Доста шофьори не знаят, че светофарът отменя единствено значението на пътните знаци, които касаят предимството“, обясни Георгиев.

Той подчерта, че кръстовището няма да бъде опасно, ако се спазват правилата. Мотопедистът, виновен за инцидента, има американска книжка. Дали в Америка е управлявал по този начин“, запита експертът.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    1
    Поздравления, г- н Георгиев
    Точно го казвате.А от мен - един поздрав към женските роднини на поамериканчения мотопедист.Да си ходи в америката там да гази.
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Докторе, имам запек... Какво ще ми препоръчате?
- Седем дни на Китен...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари