Мая Манолова: Причината да няма ляво обединение е досегашното ръководство на БСП

0
Никога не съм воювала с членовете на БСП. Моят проблем, както и на стотици хиляди социалисти, беше с ръководството на БСП, с бившия ѝ председател
Никога не съм воювала с членовете на БСП. Моят проблем, както и на стотици хиляди социалисти, беше с ръководството на БСП, с бившия ѝ председател

Никога не съм воювала с членовете на БСП. Моят проблем, както и на стотици хиляди социалисти, беше с ръководството на БСП, с бившия ѝ председател

Хиляди социалисти от цялата страна се събраха на връх Бузлуджа, за да участват в традиционния събор на левицата. Събитието, което се провежда ежегодно, този път привлече вниманието не само на редовите членове, но и на водещи политически фигури, които обсъдиха бъдещето на социалистическото движение у нас.

В студиото на „Офанзива с Любо Огнянов” по NOVA NEWS, председателят на „Изправи се, България” Мая Манолова и членът на Националния съвет на БСП Александър Симов дадоха своите оценки за текущото състояние на левицата. Манолова, която е една от критиците на предишното ръководство на БСП, изрази недоволството си от капсулирането и затвореността на партията. „Никога не съм воювала с членовете на БСП. Моят проблем, както и на стотици хиляди социалисти, беше с ръководството на БСП, с бившия ѝ председател. Тя се превърна в капсулирана и затворена. Резултатите на последните избори са катастрофални за лявото у нас”, заяви Манолова.

Александър Симов от своя страна коментира, че резултатите от последните избори са показали „стачката на левия избирател, който отказа да отиде да гласува”. Според него бившият лидер на БСП Корнелия Нинова има свои постижения, но отказът от промяна е бил ключов проблем, който не е позволил партията да види реалността.

Въпреки тежките оценки, Мая Манолова вижда потенциал в младежкото обединение на БСП. Тя изрази надежда, че младите социалисти ще успеят да вдъхнат нова енергия и идеи в партията, което може да доведе до съживяване на левицата в България. По нейните думи, причината за липсата на ляво обединение досега е именно досегашното ръководство на социалистическата партия.

И двамата гости в студиото бяха категорични, че няма шанс третият мандат да бъде реализиран, което още повече подчертава нуждата от промени в лявото политическо пространство.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 5
    1
    русенец
    С политически проститутки няма смисъл да се прави нов ляв бардак! И сега си имаме такъв. Мая Манолова е последната, която трябва да дава акъл за такива неща!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари