"Марксистка" и "осъден престъпник": Как премина дебатът между Доналд Тръмп и Камала Харис

0
Първият дебат между двамата политически лидери е изпълнен с остри нападки и стратегически изказвания
Първият дебат между двамата политически лидери е изпълнен с остри нападки и стратегически изказвания Видео: NOVA

Първият дебат между двамата кандидати разкри дълбоки различия в техните политически възгледи

Бившият президент на САЩ Доналд Тръмп, кандидат на Републиканската партия за предстоящите президентски избори, и вицепрезидентът Камала Харис, която представлява Демократическата партия, се изправиха един срещу друг в първия си дебат, който се състоя във Филаделфия. Началото на този важен политически сблъсък бе ознаменувано с ръкостискане между двамата кандидати, а моментът бе широко отразен в медиите.

Събитието идва осем седмици преди изборния ден на 5 ноември и малко преди да започне предварителното гласуване в някои американски щати. Този единствен засега дебат между Тръмп и Харис предоставя както възможности, така и рискове за двамата, тъй като се излъчва директно по телевизията, давайки на милиони зрители шанса да видят как се справят с ключовите въпроси.

Още в самото начало на дебата, кандидатите насочиха вниманието си към икономиката. Камала Харис отправи критика към намерението на Тръмп да увеличи митата върху вносни стоки, като заяви, че това ще навреди на покупателната способност на средната класа. В отговор, Тръмп увери, че подобни мерки няма да доведат до увеличение на цените.

Харис също така акцентира върху своите икономически планове, които включват данъчни облекчения за домакинствата, и обвини Тръмп за ръста на безработицата по време на неговото управление. Според нея администрацията на Байдън е наследила "най-голямата безработица от Голямата депресия насам".

Тръмп от своя страна подчерта, че сегашното управление е виновно за високата инфлация в страната, наричайки я „унищожител на страни“. Той обърна внимание и на това, че високите цени са засегнали хората, които трудно успяват да се справят с ежедневните си нужди.

Имиграционната политика също бе гореща тема на дискусията. Тръмп подчерта проблемите, свързани с нелегалната имиграция, и заяви, че в страната са били допуснати престъпници и лица с психични проблеми. Харис отговори с коментар, че Тръмп често насочва дебатите към имиграцията, дори когато това не е основната тема.

Сблъсъкът между двамата не подмина и темата за щурма на Капитолия от 6 януари 2021 година. Тръмп отново заяви, че неговите думи към протестиращите са били за „мирни и патриотични протести“, докато Харис остро го разкритикува за ролята му в насърчаването на агресията.

Като част от своята защита, Тръмп отбеляза, че е действал добре в борбата срещу пандемията от коронавирус, въпреки че, според Харис, неговото поведение към китайското правителство в началото на кризата е било прекалено меко и е игнорирало липсата на прозрачност от страна на Китай.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • -2
    6
    Камила Путкамила Харис
    Охххх толкова съм проста,че дори пълният памперс БайПън изглежда като титан на мисълта пред мен...то затова Вовата в Кремъл ми е фен,знае колко съм тъпа та вдлъбната
  • -2
    5
    Учуден
    Не съм учуден.,че анално олабения бесарабски травестит отново ми използва никнейма,ебаната в гъза мърша.Нещо не се прави на мъж мишката както под статията за Курчо Простото Путков,май му се сви лайното хахахаха да видим обаче какво е искало да напише ДеБилното бесарабско говедо: Аман от хохълски мечти, аман от бандеронацистка диария. Малоумни фенове на подобието на държава тоест УСрайна, която сама себе си нарича "Тюрьма народов", за пореден път тръгнали оценки да дават на най пропадналата държава днес - ФАЩ.
  • -1
    4
    Учуден
    Аман от русофилистични мечти, аман от русофилска диария. Малоумни фенове на подобието на държава, която сама себе си нарича "Тюрьма народов", за пореден път тръгнали оценки да дават на най успешната държава днес - САЩ.
  • 1
    3
    До 1
    Русофилски мечти ......
  • 0
    2
    Русенец
    Когато, като г-жа Харис, си на второто място като вицепрезидент, имаш повече минуси, когато като бивш президент, си имал повече плюсове. Но.....дали броенето на гласове най-после и най- накрая бъде истинско, кой да ти каже?!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари