Мълния удари до мол в Пловдив, евакуираха посетителите

0
Сирени прозвучаха в пловдивски мол след удар на мълния наблизо
Сирени прозвучаха в пловдивски мол след удар на мълния наблизо

Сирени прозвучаха в пловдивски мол след удар на мълния наблизо

Днес следобед в Пловдив беше проведена спешна евакуация на търговски център, след като мълния удари опасно близо до сградата. Инцидентът се случи по време на преминаващата през града гръмотевична буря, която беше придружена от обилен дъжд.

Търговският център е бил изпълнен с хора, които са потърсили подслон от внезапното влошаване на времето. От управата на мола съобщиха за bTV, че системата за сигурност е реагирала незабавно на инцидента, задействайки сирени и гласово съобщение, което призовава всички присъстващи да напуснат сградата незабавно.

Сигналната система на мола е оборудвана с високо чувствителни датчици, които са регистрирали електрическото разреждане от падналата мълния. Макар че директен удар върху сградата не е отчетен, предприетите мерки за евакуация са се оказали необходими, за да се гарантира безопасността на посетителите.

Служителите на охранителната фирма, която отговаря за безопасността на търговския център, са действали бързо и професионално, помагайки за организирането на евакуацията. Минутите след инцидента са били ключови за извършването на необходимите проверки за сигурност.

След кратка пауза, в която специалисти са проверили състоянието на сградата и околната инфраструктура, вратите на мола са били отворени отново за посетители.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • -2
    1
    Точка У.
    Внимание, внимание. Выстрел и попадание из точки У. Медленно двигайтесь в сторону кладбища колонной по белому текстиль
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари