Мълнии предизвикаха пожари в Гърция

0
Страната е под обсадата на екстремно време
Страната е под обсадата на екстремно време Снимка: БГНЕС

Страната е под обсадата на екстремно време

Гърция е поредната страна, която изпитва сериозни последствия от екстремните метеорологични условия. Северните покрайнини на страната са най-силно засегнати, като на места мълнии предизвикаха пожари, а интензивните валежи доведоха до наводнения.

Според метеоролога Янис Калианос, една мълния на всеки две секунди е удряла южната ни съседка от четвъртък сутринта до следобед. Над 400 мълнии са паднали в региона Атика. Екстремните явления засегнаха различни райони, като особено силно пострада област Атика. Наложи се изпомпване на вода от домовете, а на места трафикът бе прекъснат.

Оперативният център на пожарната е получил общо 86 обаждания заради проливните дъждове и бури в Атика и Централна Македония. В региона Атика пожарната е получила 80 обаждания, докато в Централна Македония – 6 обаждания, предава Bulgaria ON AIR.

Най-големите проблеми са регистрирани в северните покрайнини на Атика. От сутринта имаше предупреждение към жителите за предстоящата промяна на времето. Според Meteo, най-голямото количество дъжд е регистрирано на метеорологичната станция в Агиос Стефанос.

В резултат на интензивните валежи, кръстовище в района беше затворено за автомобили. В област Атика, мълнии предизвикаха пожари в кварталите "Дионисос", "Халандри" и "Маратон". Затворено беше и международното летище "Елефтериос Венизелос".

В 18:00 часа започна и втората силна вълна от лошо време, като най-засегнат остана широкият регион на Атика. В Халкидики, щетите от градушката са значителни. Сутринта силна градушка се разрази в районите на Неа Фокая, Неа Потидая и Врастами, което доведе до сериозни щети на маслиновите култури.

Властите призоваха хората да ограничат придвижването си и да спазват указанията на компетентните органи, за да се избегнат по-сериозни инциденти и да се осигури безопасността на населението.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Брато, излез. Чакам те долу!
- Не мога, брат! У нас е ад!
- Айде, като заспи сатаната, ела да пием по бира!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари