Малки експерти по пътна безопасност се състезаваха в Русе

1

Ученици от СУ "Възраждане" в Русе демонстрираха знания по безопасност на движението

Слънчевият училищен двор на Средно училище "Възраждане" в град Русе се превърна в арена на вълнуващо състезание по безопасност на движението на 11 октомври 2024 година. Събитието бе част от Националната програма на Министерството на образованието и науката "Безопасност на движението по пътищата", модул 1 - Подкрепа на обучението по безопасност на движението по пътищата, Дейност 2 – Организиране и провеждане на инициативи и състезания, свързани с пътната безопасност в детските градини и училищата.

Четвъртокласници в оспорвана надпревара

Учениците от четвъртите класове се състезаваха под мотото "Спазвам правилата за безопасно движение". Надпреварата включваше четири забавни и образователни игри: "Скрити думи", "Пътни знаци", "Погледни и запомни" и "Тротинетки". Всяка игра бе организирана като щафета, съчетаваща физическа активност със знания по темата за безопасност на движението.

Иновативен подход в обучението

Елена Канатова, Елена Димитрова и Йордан Тодоров - учители на групите за целодневна организация на учебния ден в четвърти А, четвърти Б и четвърти В клас, бяха подготвили интригуващи спортно-състезателни игри. Чрез тях учениците демонстрираха не само отлични познания по темата за пътната безопасност, но и впечатляваща физическа подготовка.

Практически умения и теоретични знания

По време на състезанието децата показаха своите знания за правилата за движение по пътищата, пешеходните пътеки и пътните знаци, както и за видовете кръстовища. Практическата част включваше каране на тротинетки при стриктно спазване на правилата за движение, което допълнително затвърди наученото по забавен и ангажиращ начин.

Награди и признание

След оспорваната надпревара, всички участници получиха награди за своите усилия и знания. Наградният фонд включваше грамоти, образователни игри, табла по безопасност на движението по пътищата и лакомства, които зарадваха малките състезатели.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

"Москвич" пускат на пазара електречески автомобил. Пробегът зависи от дължината на кабела.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари