Хаос в пътната маркировка в Русе

4
Призив към Община Русе: Коригирайте сбърканата пътна маркировка
Призив към Община Русе: Коригирайте сбърканата пътна маркировка Снимка: Петър Билалов

Призив към Община Русе: Коригирайте сбърканата пътна маркировка

Неправилно поставени пътни знаци и объркваща хоризонтална маркировка предизвикаха безпокойство сред жителите на Русе. Проблемът беше повдигнат от Петър Билалов, който сподели наблюденията си в групата "Сигнали към Община Русе" в социалната мрежа.

В публикацията си Билалов посочва няколко сериозни нарушения на правилата за пътна сигнализация на кръстовището между улица "Придунавски булевард" и улица "Страхил Войвода":

  1. Пътните знаци са поставени от лявата страна на пътя, което противоречи на стандартната практика за тяхното разполагане от дясната страна по посока на движението.
  2. Знакът, предупреждаващ за изкуствена неравност на пътя (т.нар. "легнал полицай"), е разположен след самата неравност, вместо преди нея, както изисква логиката и правилата.
  3. Ограничението за скоростта е поставено непосредствено преди кръстовището, което поставя под въпрос неговата ефективност и смисъл.

Билалов отбелязва, че подобни нередности се наблюдават по цялото протежение на улица "Придунавски булевард" от хотел "Рига" до Университетска многопрофилна болница за активно лечение "Канев".

"И още по лошото е, че по този начин са направени всички знаци за легнали полицаи по бул. “Придунавски” от хотел Рига, по посока УМБАЛ “Канев”"

Освен проблемите с вертикалната сигнализация, жителят на Русе обръща внимание и на абсурдната хоризонтална маркировка по същия участък. Непрекъснатата линия по цялата дължина на улицата теоретично забранява паркирането, което на практика би означавало, че всички паркирали автомобили са в нарушение.

"Надявам се Община Русе да обърне внимание на проблема и сбърканите знаци и маркировка ще бъдат коригирани в най-скоро време", призовава Билалов в своята публикация.

Случаят повдига важни въпроси относно безопасността на движението и спазването на правилата за пътна сигнализация в града.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    3
    ОПЪК
    Всичко е точно наобратно в посока на движението. :) чертали са срещу движението: от КанеФ към Рига
  • 2
    2
    Швейк
    Предлагам сгафилият или сгафилите да заплатят стойността на корекцията.....
  • 2
    1
    Швейк
    Много добре е описано кои знаци да бъдат коригирани и предлагам корекцията да бъде за сметка на сгафилият или сгафилите.....
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

DJ хванал златната рибка, но веднага я пуснал.
- Я, чакай, а трите желания - казала рибката.
- Оф, добре, казвай кои песни искаш, ама да знаеш, че "Луда по тебе" я нямам.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари