Макрон се концентрира върху Олимпиадата: Без ново правителство до края на Игрите

0
Новият премиер се очаква да бъде назначен в средата на август
Новият премиер се очаква да бъде назначен в средата на август Снимка: АП / БТА / Архив

Новият премиер се очаква да бъде назначен в средата на август

Президентът на Франция, Еманюел Макрон, обяви, че ще съсредоточи вниманието си изцяло върху организирането на Олимпийските игри в Париж и няма да назначава нов премиер и правителство до края на Олимпиадата. Това решение идва след неуспеха на неговата центристка партия на изборите през юни.

Няма да има промени в правителството до средата на август

В първото си интервю след изборите, Макрон призна поражението на своята партия, но категорично отхвърли възможността да коментира предложението на левицата за нов министър-председател. Президентът също така заяви, че няма намерение да подава оставка преди изтичането на мандата си.

„Съвършено ясно е, че до средата на август трябва да насочим вниманието си изцяло върху организирането на Олимпийските игри“, заяви Макрон в ефира на канал „Франс 2“. „След това, в зависимост от напредъка в преговорите между партиите, ще трябва да назнача министър-председател, натоварен със задачата да състави правителство на възможно най-широка основа.“

Олимпийските игри – приоритет на Франция

Олимпиадата в Париж започва този петък и ще продължи до 11 август. Това събитие изисква значителни усилия и ресурси, а Макрон ясно подчерта, че стабилността на страната е от ключово значение в този момент. Затова сегашното центристко служебно правителство ще остане на власт до края на Олимпийските игри.

Решението на Макрон има за цел да предотврати дестабилизацията на държавата и да гарантира успешното провеждане на Олимпиадата, която ще привлече милиони зрители и туристи от цял свят.

Какво следва след Олимпиадата?

След приключването на Олимпийските игри, президентът ще се насочи към формирането на ново правителство. Макрон ще трябва да назначи министър-председател, който да състави правителство на широка основа, в зависимост от резултатите на преговорите между партиите.

Това ще бъде критичен момент за Макрон и Франция, тъй като страната ще трябва да се справи със сериозни политически предизвикателства и да продължи напред с реформите, необходими за стабилността и развитието на държавата.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Докторе, имам запек... Какво ще ми препоръчате?
- Седем дни на Китен...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари