Магомед Рамазанов: Медалът е общ - на България и Русия

3
България ми даде възможност да участвам на Олимпийските игри, а Русия ми позволи да се присъединя
България ми даде възможност да участвам на Олимпийските игри, а Русия ми позволи да се присъединя

В знак на признание за неговите заслуги, Община Велико Търново ще му предостави ведомствено жилище и ще го удостои с почетно гражданство

Шампионът Магомед Рамазанов бе посрещнат с огромна радост и почести във Велико Търново, след като спечели златен медал на Олимпийските игри. Именно в старата столица Рамазанов се е подготвял за най-голямото спортно събитие в света, което завърши с триумф за него и за България.

След тържественото посрещане, продължило часове наред, златният медалист не спря да раздава автографи на своите почитатели, които се стекоха в центъра на града. В знак на признание за неговите заслуги, Община Велико Търново ще му предостави ведомствено жилище и ще го удостои с почетно гражданство.

„Искам да благодаря на всички за отношението към мен, за подкрепата. Благодарен съм за всичко на България и Велико Търново“, сподели с вълнение Магомед Рамазанов пред множеството, предаде NOVA.

Спортистът подчерта, че както България, така и Русия имат важна роля в неговия успех. „Много голяма заслуга, затова което той постигна, има неговият треньор в Русия“, поясни Мирослав Колев, българският треньор на Рамазанов.

На въпрос относно изявленията на Руската федерация, че медалът принадлежи на Русия, Рамазанов отговори: „Считам, че е общ. Защото България ми даде възможност да участвам на Олимпийските игри, а Русия ми позволи да се присъединя. Много време се подготвях и в Русия, но България ми даде възможност, затова съм благодарен“.

Този златен медал не е само личен успех на Магомед Рамазанов, но и гордост за Велико Търново и България като цяло. Общината на старата столица подготвя още редица инициативи, за да почете успеха на своя нов почетен гражданин.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    2
    Често
    Да ни е честит златния медалист и почетен гражданин на Търново Като си нямаме наши състезатели, ще взимаме назаем от Русия, Украйна и другите държави....
  • -6
    1
    Мухахахахаха
    Камен Алипиев - Бедъра,къде си ? Искам да си скъсаш розовите прашки при тази новина мухахахахахаха
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари