Карлос Насар: Смазах ги с това, че съм българин!

2
Тежкоатлетът постави два световни рекорда и покори Олимпиадата в Париж
Тежкоатлетът постави два световни рекорда и покори Олимпиадата в Париж Снимка: БТА

Тежкоатлетът постави два световни рекорда и покори Олимпиадата в Париж

България ликува със златен медал, спечелен от Карлос Насар в категория до 89 килограма на вдигането на тежести на Олимпийските игри в Париж. Младият тежкоатлет не само постигна значителен успех, но и демонстрира изключително самочувствие и увереност, които му помогнаха да отвее конкуренцията с впечатляваща разлика от 14 килограма пред втория в класирането – Йейсон Лопес от Колумбия. Насар постави и два световни рекорда – в изтласкването и в двубоя, като това стана само част от безупречната му спортна форма.

Златото на Насар донесе второ олимпийско отличие за България и общо шести медал за страната ни на Игрите във френската столица. Радостта на българските фенове не приключи с това, тъй като само минути по-късно Боряна Калейн спечели сребърен медал в индивидуалния многобой по художествена гимнастика, което увеличи броя на отличията за България на седем.

Карлос Насар, който дойде на Олимпиадата като фаворит, не скри радостта си от победата, но също така подчерта, че очакванията към него са били високи и че успехът е бил планиран и заслужен. „Дойдох тук като фаворит. Очакванията определено тежаха и ми олекна, че вече мина това състезание и успях да си застана зад думите. Няма шега, както казвам, правя това, което казвам, и се прибираме с гордо вдигната глава“, сподели Насар пред пратеника на БНР в Париж Антони Йорданов.

За него победата не е просто личен триумф, а символ на силата и увереността на българския народ. „Трябва да разберем, че ние сме българи и винаги трябва да говорим със самочувствие. Смазах ги с това, че съм българин, с това, че съм уверен, с това, че съм силен и цяла страна стои зад гърба ми и ме подкрепя“, допълни той.

Подкрепата, която Насар получи от трибуните, беше още един фактор, който му помогна да се изяви блестящо. Сред зрителите бяха легендарната българска лекоатлетка и председател на Българския олимпийски комитет Стефка Костадинова, както и бившата футболна звезда Христо Стоичков. Освен тях, стотици българи с национални знамена бурно окуражаваха Насар при всеки негов опит, което допълнително му даде сили и мотивация. „Това още повече ми напълни душата. Такава пълна зала, толкова големи хора да дойдат да те уважат. Само да ти е кеф да вдигаш“, коментира щангистът.

Със своите 224 килограма в изтласкването и нов световен рекорд в двубоя с 404 килограма, Карлос Насар демонстрира не само физическа сила, но и твърда решителност. „Това е добро постижение, но определено не се спираме дотук. Можеше и още повече от 224, но засега мисля, че това беше предостатъчно. Показах, че мога и победата не е случайна“, заяви Насар.

Въпреки успеха, той вече гледа напред към нови предизвикателства. Промените в категориите го вълнуват и той планира да се ориентира към малко по-интересна категория в бъдеще. „Честно казано, не съм очаквал нещо повече от конкурентите ми. Сега ще се сменят категориите и ще се ориентирам към малко по-интересна категория. Тепърва ще разберем точно какви са, може би ще отида на 94 килограма“, допълни българският шампион.

Насар посвети титлата на бившия си треньор Илиян Илиев, който почина внезапно в края на 2022 година. „Този медал е за моя треньор, който загина преди две години. Искам да кажа на цяла България, че той успя, а не аз“, каза тежкоатлетът със сълзи в очите.

Завършвайки с амбиция за бъдещето, Насар подчерта, че стремежът му е винаги да печели. „Мотивират ме хората зад гърба ми, пълните зали, хубавите думи и усмивката на лицата на хората, след като видят моята победа. Докато ме наричат наш, аз ще бъда шампион“, завърши той.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    1
    Само Дунав
    Майка му българка, баща му ливанец, роден във Франция-Париж. Сложен случай! Повод три държави да претендират за медала.
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари