Магията на "Турандот" оживява в Русенската опера

1
Спектакъл, съчетаващ таланта на водещи български оперни изпълнители
Спектакъл, съчетаващ таланта на водещи български оперни изпълнители Снимка: Държавна опера - Русе

Спектакъл, съчетаващ таланта на водещи български оперни изпълнители

Русенската опера се готви да представи едно от най-емблематичните произведения на Джакомо Пучини - операта "Турандот". Спектакълът ще се състои на 15 септември 2024 година (неделя) в Доходното здание, съобщи за Dunavmost.com Диана Димитрова, отговаряща за връзките с обществеността на културния институт в крайдунавския град.

За постановката е привлечен впечатляващ творчески екип. Режисурата е поверена на талантливата Нина Найденова, а диригентската палка ще бъде в ръцете на Вилиана Вълчева. Сценографията е дело на Борис Стойнов, а за костюмите отговаря Цветанка Петкова - Стойнова. Хореографията е поверена на Боряна Сечанова.

В главните роли ще блеснат някои от най-ярките имена на българската оперна сцена. Оперната прима Цветелина Василева ще се превъплъти в образа на гордата китайска принцеса Турандот. Нейният партньор на сцената ще бъде талантливият Борис Луков в ролята на принц Калаф. Теодора Чукурска ще придаде живот на нежната принцеса Лиу, а Момчил Миланов ще пресъздаде образа на сваления от престола татарски цар Тимур.

Маестра Вилиана Вълчева сподели пред нашия екип: "Това е изключително важен дебют за мен. Преди всичко много отговорен, защото спектакълът е една от най-силните постановки на нашия театър". Нейните думи подчертават значимостта на предстоящото събитие не само за самите изпълнители, но и за културния живот на Русе.

"Турандот" е последната опера на Джакомо Пучини, завършена след смъртта му от Франко Алфано. Тя е известна с мащабността си и с арията "Nessun dorma", която се е превърнала в една от най-популярните оперни мелодии в световен мащаб.

Предстоящата постановка на Русенската опера обещава да бъде незабравимо преживяване за любителите на класическата музика и оперното изкуство. Тя е поредното доказателство за високото ниво на културните събития в града на Дунава и за стремежа на местните творци да предоставят на публиката спектакли от световна класа.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари