Маестра Вилиана Вълчева празнува рожден ден

2
Харизматичната диригентка от Държавна Опера - Русе отбелязва своя празник с признание за изключителния си талант
Харизматичната диригентка от Държавна Опера - Русе отбелязва своя празник с признание за изключителния си талант Снимка: Държавна Опера - Русе / State Opera - Rousse

Харизматичната диригентка от Държавна Опера - Русе отбелязва своя празник с признание за изключителния си талант

Държавна опера - Русе честити рождения ден на една от най-ярките си звезди - харизматичната и очарователна маестра Вилиана Вълчева. Талантливата диригентка от Варна, която вече е утвърдено име на международната музикална сцена, продължава да вдъхновява и очарова със своята изключителна музикална дарба.

Вилиана Вълчева започва своя път в света на музиката от Варна, където завършва Училището по Изкуствата. Нейният безспорен талант бързо привлича вниманието на специалистите, и тя продължава своето обучение в престижния Hochschule der Künste в Берн, Швейцария. Тук тя не само усъвършенства своите музикални умения, но и се посвещава на дирижирането, като следва под ръководството на проф. Ралф Вайкерт в Люцернския университет по музика. Вълчева завършва магистратурата си през 2010 година, след което започва да участва в майсторски класове на едни от най-големите диригенти в света като Бернард Хайтинк, Дейвид Цинман, Зубин Мета и Пиер Булез.

През годините маестра Вълчева продължава да се отличава със своя талант и професионализъм. Тя е финалист на реномирания международен диригентски конкурс в Кадакес, Испания, и е активен участник в Берлинския форум "Das Kritische Orchester", където работи с музиканти от най-престижните немски оркестри, включително Берлинската филхармония и Мюнхенската филхармония. Вълчева е и носителка на престижните стипендии на Zeno-Karl Schindler в Женева за изучаване на средновековна немска музика, както и на стипендията Richard Wagner-Stiftung-Bayreuth, която ѝ дава възможност да изучава творчеството на Рихард Вагнер в Байройт и Венеция.

През 2013 година маестра Вълчева се присъединява към Люцернския оперен театър, а по-късно започва работа и в Цюрихската опера, където има честта да работи заедно с главния диригент Фабио Луизи. В родната Варна тя ръководи редица сложни постановки, демонстрирайки своите изключителни умения и визия. През последните години Вилиана Вълчева е неразделна част от Държавна опера - Русе, където по нейна инициатива се реализират едни от най-интересните и иновативни проекти.

Маестра Вълчева не спира да впечатлява със своите постижения, а нейната работа е високо ценена както в България, така и на международната сцена. Напоследък тя е чест гост-диригент на концерти на Софийска филхармония, където продължава да очарова публиката със своето уникално музикално излъчване.

Държавна опера - Русе изразява своите най-сърдечни пожелания към маестра Вилиана Вълчева по случай нейния рожден ден, като ѝ пожелава здраве, радост и изобилие от лично щастие. Нека тя продължава да ни радва с пламенни и незабравими концерти и спектакли, както на българската, така и на световната сцена. На многая и благая лета, маестра Вълчева!

Екипът на Dunavmost също ѝ пожелава здраве, вдъхновение, любов и много професионални успехи!

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    3
    Софи
    Талантлива дама,браво,много успехи,и здраве....
  • 0
    2
    Вилянчо
    На колко годинки става момето?
  • -3
    1
    Ъъъъ
    Свенливо да попитам, колко здравни и пенсионни осигуровки е платила от джоба си? Иначе и аз дирижирам под душа.
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари