Мадона направи подарък на младежи за рождения си ден

0
Поп иконата ще дари 250 000 евро за театрален проект в Италия
Поп иконата ще дари 250 000 евро за театрален проект в Италия Снимка: Мадона / Facebook

Поп иконата ще дари 250 000 евро за театрален проект в Италия

Мадона, поп иконата с милиони почитатели по света, обяви, че ще финансира театрален проект за младежи в Италия. Съобщението дойде по време на празника за рождения ѝ ден, който тя отбеляза в древния град Помпей. По време на своето посещение в археологическия парк, заедно с директора Габриел Цухтригел, Мадона се срещна с група млади актьори, участващи в проекта Sogno di Volare, или „Мечтата да летиш“. Този уникален проект събира стотици млади таланти, които изпълняват адаптации на класическите комедии на древногръцкия драматург Аристофан. Проектът започва с постановки в амфитеатъра на Помпей и впоследствие ще бъде представен и на други театрални сцени в Италия.

По време на срещата си с младите артисти, Мадона обяви, че нейната фондация ще осигури финансиране за проекта за една година. Дарението, което възлиза на около 250 000 евро, ще бъде използвано за продължаването на проекта и за осигуряване на сцена за младежите, които живеят в райони с висока безработица и труден достъп до културни инициативи.

Габриел Цухтригел, директор на археологическия парк в Помпей, подчерта, че подкрепата на Мадона е от огромно значение за местната общност. Проектът има за цел да вдъхнови и мотивира младежите от бедните южни региони на Италия, където нивата на отпадане от училище и безработица са значително по-високи от средното за страната. Той също така отбеляза, че много от участниците в проекта идват от семейства с ограничени възможности, а инициативата ще им даде шанс да изявят таланта си и да се включат в творческия процес.

Този проект, щедро подкрепен от Мадона, е стратегически за Помпей, защото е насочен към хората, които живеят в тази прекрасна и сложна територия, по-специално към младежите“, заяви Цухтригел. Той допълни, че благодарение на финансовата помощ, проектът ще продължи да се развива и ще предостави платформа за изразяване на младежкия талант.

Постановката, финансирана от фондацията на Мадона, ще бъде на сцената на „Театро гранде“ в Помпей през май 2025 година. Тя ще представлява кулминацията на работата на младите актьори, които през годината ще се подготвят и ще изпълняват различни театрални произведения на Аристофан.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари