Людмила Илиева: Парламентът трябва да работи до средата на август

0
Людмила Илиева: Парламентът трябва да работи до средата на август
Людмила Илиева: Парламентът трябва да работи до средата на август Видео: NOVA NEWS

Депутатката акцентира на важността на Закона за доброволчеството и Личния фалит

Депутатката от "Продължаваме промяната - Демократична България" Людмила Илиева коментира текущите политически процеси и законодателни инициативи в интервю за "Денят на живо" по NOVA NEWS. Тя подчерта, че при същите условия и подходи, резултатите няма как да бъдат различни, независимо от усилията. Според Илиева, през последните три години се опитва да се изгради правителство, което да се ръководи от принципи, а не от личностите, обединили политическите сили.

По отношение на промяната в Конституцията, Европейската комисия оцени усилията като положителни, но недостатъчни. "Омръзна ми държавата ни да бъде под зоркия, критичен поглед на ЕК," заяви Илиева, като допълни, че проблемът не е в нуждата от контрол, а в липсата на реални действия.

Илиева изрази надежда, че Конституционният съд няма да отхвърли промените в Конституцията, тъй като това би върнало страната в предишното положение. Тя също така акцентира върху значението на Закона за доброволчеството, като подчерта, че настоящите предложения трябва да облекчат работата на доброволците. Важен акцент беше поставен и върху Закона за личния фалит, който според нея е критичен за гражданите.

Според Илиева, Народното събрание трябва да продължи работа до средата на август, за да се постигнат значими резултати. Тя отбеляза, че важното не е само докога ще работи парламентът, а какви резултати ще бъдат постигнати.

На въпрос за системата за ранно оповестяване, която не се включи по време на пожарите в село Воден, Илиева заяви, че има проблеми с изготвянето на подзаконовите нормативни актове на Министерството на вътрешните работи. Това, по думите ѝ, е показател за недостатъчната прецизност в процеса.

Илиева също така коментира темата за тунела под връх Шипка, като заяви, че проектът е регионален и не осигурява адекватно бързо придвижване на трафика. Тя изрази изненада, че се инвестира толкова в локален проект, вместо да се планира и построи магистралата Русе – Свиленград, която би свързала Северна и Южна България.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

"Москвич" пускат на пазара електречески автомобил. Пробегът зависи от дължината на кабела.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари