Любомир Стефанов: Слави Трифонов се превръща в медиен близнак на Ахмед Доган

0
Не мога да си представя нито Слави Трифонов, нито Ахмед Доган на депутатската банка
Не мога да си представя нито Слави Трифонов, нито Ахмед Доган на депутатската банка Снимка: БГНЕС

Не мога да си представя нито Слави Трифонов, нито Ахмед Доган на депутатската банка

Политологът Любомир Стефанов изрази критично мнение относно състоянието на лявото политическо пространство в България по време на интервю за предаването "България, Европа и светът на фокус" на Радио "Фокус". Според експерта, процесите в левия сектор са по-скоро свързани с търсене на работа и медийно внимание от страна на политици, които вече не се считат за значими фактори в българската политика.

Стефанов подчерта липсата на ясна концепция за левицата в страната: "Не е ясно кое е ляво, защо е ляво и кои са левите хора, на които то говори. И накрая стигаме до въпроса кой да стане депутат, което опорочава цялата идея". Той критикува опитите за обединение, които, според него, не почиват на конкретна програма и ясни цели.

Коментирайки включването на разпознаваеми лица като Евгени Минчев и доцент Наталия Киселова в листите на "БСП - Обединена левица", политологът го определи като отражение на липсата на същностно самоопределение. "Всеки един от тези кандидати има биография и нещо, с което да допринесе. Но когато липсва цялостен съграден разказ и всичко изглежда съшито с бели конци, нещата логично стигат до този край и не е ясно въобще защо са се събрали", добави той.

Относно намерението на Ваня Григорова да създаде нов политически субект, Стефанов го определи като закъсняло. Той изрази съмнение относно ефективността на това начинание в контекста на предстоящите избори.

Политологът обърна внимание и на факта, че трима от водачите на ГЕРБ са действащи кметове - в градовете Смолян, Бургас и Стара Загора, както и че водач на листата на "ДПС - Ново начало" в град Кърджали е кметът Ерол Мюмюн. Той коментира, че това е юридически издържано, но поставя въпроси относно бъдещите намерения на тези политици.

В заключение, Стефанов изрази недоумение относно потенциалното присъствие на Слави Трифонов и Ахмед Доган в парламента, сравнявайки ги като медийни аналози и задавайки въпроси за техните цели и мотивация за евентуално участие в законодателния орган. "Ако са имали желание – възможности много. Ако наистина са решили да бъдат лидери от първия ред, може и да стане, но каква би била ролята на Станислав Трифонов на първия ред – същата като на Ахмед Доган. Загадка е за мен. Трифонов се превръща в аналог и медиен близнак на Доган. Не разбирам целите, не разбирам защо сега и защо не преди два или три парламента назад“, каза той.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

DJ хванал златната рибка, но веднага я пуснал.
- Я, чакай, а трите желания - казала рибката.
- Оф, добре, казвай кои песни искаш, ама да знаеш, че "Луда по тебе" я нямам.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари