Летни бури обхващат България

1
Студен фронт носи бури и градушки в страната
Студен фронт носи бури и градушки в страната

Студен фронт носи бури и градушки в страната

През следващото денонощие България ще бъде под влиянието на студен атмосферен фронт, който ще премине от запад на изток. Тази метеорологична промяна ще донесе значителни валежи и гръмотевици в западните райони на страната, като се очакват интензивни бури и градушки.

Нощта ще бъде ясна с изключение на западните райони

През нощта над по-голямата част от страната ще бъде предимно ясно. Само в западните райони ще продължи да се развива купеста и купесто-дъждовна облачност, което ще доведе до краткотрайни валежи с гръмотевици. Тези явления ще бъдат по-значителни в крайните северозападни райони.

Буреносни облаци и валежи през деня

Утре облачността над по-голямата част от страната ще бъде купеста и купесто-дъждовна. Около и след обяд на много места ще има краткотрайни валежи от дъжд, придружени от гръмотевични бури и градушки. Прогнозите сочат, че тези явления ще бъдат особено интензивни в западните райони на страната.

Слънце по Черноморието и Югоизточна България

Докато западните райони ще бъдат под влиянието на бури, по Черноморието и в Югоизточна България ще преобладава предимно слънчево време. Там ще духа слаб до умерен вятър от изток-югоизток, който постепенно ще се ориентира от запад-северозапад. В Дунавската равнина се очаква вятърът да се усилва.

Температури и вятър

Максималните температури в страната ще варират между 31° и 36°, като в Русе се очаква около 36°. Над планините ще се развива купесто-дъждовна облачност, която ще донесе краткотрайни, но интензивни валежи, гръмотевици и временно усилване на вятъра. Възможни са и градушки. Температурите на 1200 метра надморска височина ще достигнат около 25°, а на 2000 метра – около 21°.

Морска прогноза

По Черноморието времето ще бъде предимно слънчево, с максимални температури между 30° и 31°. Морската вода ще бъде с температура от 28°-29°, а вълнението на морето ще бъде около 2 бала. Ще духа слаб до умерен вятър от изток-югоизток, което ще създаде благоприятни условия за плаж и морски спортове.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Докторе, имам запек... Какво ще ми препоръчате?
- Седем дни на Китен...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари