Леките автомобили изчакват до един час на Дунав мост

0
1638 товарни автомобили са преминали през граничния пункт за последното денонощие
1638 товарни автомобили са преминали през граничния пункт за последното денонощие Снимка: БТА

1638 товарни автомобили са преминали през граничния пункт за последното денонощие

Леките автомобили чакат до един час, за да преминат Дунав мост при Русе, съобщиха от граничния пункт. Според информацията, това се случва в пиковите моменти при струпването на повече коли през последното денонощие. Трафикът продължава да е интензивен и в двете посоки, предава БТА.

Основният ремонт на българския участък на 70-годишното съоръжение започна на 10 юли и създава допълнителни предизвикателства за шофьорите. В момента строително-монтажните дейности се извършват по естакадната част с дължина около 200 метра в лентата за вход в България. Поради тези дейности трафикът в тази лента е ограничен и преминава в лентата за изход в посока Румъния, където не се работи и движението се регулира от сигналисти.

За организацията на движението помагат и служители на "Гранична полиция", които следят за спазването на забраната за изпреварване по мостовото съоръжение и разпорежданията на служителите, които регулират трафика.

През последното денонощие през Дунав мост в двете посоки са преминали общо 1638 товарни автомобили, като 947 от тях са напуснали България, а 691 са влезли в страната.

Граничните власти призовават шофьорите да спазват правилата и да проявяват търпение, докато строителните дейности продължават.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    2
    джони
    Ай стига с тоз мост
  • 5
    1
    Христо Христов
    :)лека полека увеличавате времето Като стигнете час и 40 мин.,ще познаете
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари