Лаборатория: Всеки десети тест за лаймска болест е положителен

0
Лаборатория: Всеки десети тест за лаймска болест е положителен
Лаборатория: Всеки десети тест за лаймска болест е положителен Видео: NOVA

Тенденцията е една и съща всяка година по това време, казват специалистите

Частна лаборатория разкри, че всеки десети кръвен тест за лаймска болест е положителен, според данни за периода от април до юни включително. Тази статистика подчертава сериозността на заболяването и необходимостта от навременна диагностика и лечение.

Тенденцията е една и съща всяка година по това време. По-скоро тази година се изследват относително по-голям брой пациенти за различните видове тестове. Тъй като с времето хората придобиват по-голяма медицинска грамотност“, заяви медицинският директор на лаборатории д-р Благовеста Пенчева.

Д-р Пенчева обясни пред NOVA, че увеличението на броя на изследванията може да се дължи на нарастващата осведоменост сред населението за рисковете и симптомите на лаймската болест. Лаймската болест, която се предава чрез ухапване от кърлежи, е сериозно заболяване, което може да доведе до множество здравословни проблеми, ако не бъде открито и лекувано навреме.

Лабораторията, която предостави данните, работи активно за увеличаване на осведомеността и за подобряване на достъпа до диагностични услуги. Резултатите от изследванията през този период потвърждават необходимостта от постоянна бдителност и превантивни мерки.

Важно е да се подчертае, че лаймската болест може да бъде успешно лекувана, ако се открие рано. Специалистите препоръчват на хората, които често прекарват време на открито, особено в области, където кърлежите са разпространени, да се подлагат на редовни прегледи и тестове.

Изследването подчертава значимостта на профилактиката и ранното откриване, като се препоръчва на всички пациенти да се консултират с лекар при съмнение за ухапване от кърлеж или при наличие на симптоми, свързани с лаймската болест.

В заключение, данните за последните три месеца показват постоянната заплаха от лаймската болест и подчертават значението на навременната диагностика и общественото здраве.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Брато, излез. Чакам те долу!
- Не мога, брат! У нас е ад!
- Айде, като заспи сатаната, ела да пием по бира!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари